Soutěž MasterChef Česko je opravdu nevyzpytatelná! To i tentokrát poznalo zbylých osm amatérských kuchařů, kteří hned zpočátku byli postaveni před velkou výzvu. Nejdříve si vybrali jednu z národních kuchyní, ze které měli připravit na základě nachystaných surovin dokonalý pokrm. Zdánlivě pohodový úkol se ale proměnil ve špatný vtip, když porotci poručili soutěžícím, aby se rozdělili podle řad do dvojic a udělali fúzi svých kuchyní!

Vyhrála maďarská paella

Nejvíce tato výzva zaskočila Omara, který si ke své libosti vybral thajskou kuchyni a stejně tak Pavla, ten už se těšil, jak připraví pořádnou slovenskou baštu. A jak to dopadlo? Ač byli oba zprvu z náročného úkolu nešťastní, zhostili se ho s grácií a jejich po thajsku připravené pirohy ohodnotila porota velice kladně! „Asi nikdy jsem se nad jídlem tak nepozastavil jako teď. V životě jsem nic takového nejedl a ta kombinace je doopravdy šílená... Ale je to tak pekelně dobrý, že jsem z toho úplně hotovej... Je to ku*va dobrý! Nechte si to patentovat,“ vychválil do nebes Omara a Pavla Přemek Forejt. Bohužel k postupu do dalšího kola a na balkón to nestačilo. Omar, Pavel i ostatní měli smůlu, že Jitka s Romanem odrovnali porotu dokonalou maďarskou paellou.

Indiánky à la vánoční stromečky

Do druhého kola tak nedobrovolně postoupilo zbylých šest soutěžících, které další výzva opět příliš nepotěšila. Porotci Přemek Forejt (33), Radek Kašpárek (38) a Honza Punčochář (40) pozvali do studia vyhlášeného českého cukráře Jana Skálu, který amatérským kuchařům ukázal český cukrářský kumšt – indiánky. A (zpětně lze říct) paradoxně jediný, kdo vyjádřil nadšení, byl právě Omar. „Já miluju indiánky!“ radoval se z výzvy a netušil, co bude následovat...

S indiánky se prali všichni, dokonce i Ivka, která je v soutěži považována za cukrářskou expertku. Bohužel ale nejhůř skončil tento cukrářský oříšek právě pro Omara Bena Hassena Tliliho, jehož indiánky nazvala porota díky nesprávnému tvaru vánočními stromečky a ani chuť, konzistence krému a suchý korpus je neoslovil, a tak musel na konci odevzdat zástěru. „Když jste sem přišel, dával jsem vám maximálně jedno kolo. Ty nápady, co vám chodily hlavou, to byla nádhera. Škoda, že to, co je v tý hlavě, se nedá vrazit do těch rukou,“ zhodnotil Omarovu účast v soutěži Jan Punčochář. A jak na vyřazení mladého barmana reagují fanoušci?

Měla vypadnout Pavlína!

I když dle slov porotců nepatřil Omar mezi nejzdatnější kuchaře, u diváků je stále favoritkou na vypadnutí ze soutěže „Ufňukaná“ Pavlína Lubojatzky (25), která výhrou a svojí bagetou v minulém díle rozohnila takřka celé Česko. „Pavlína ven!“ zaznělo víckrát v různých obměnách v komentářích na facebookové stránce soutěže MasterChef Česko. Naopak Omar, zdá se, byl v soutěži oblíben a to především díky jeho vtipnému stylu sekání dříví, které předvedl v jedné z předchozích výzev. „Omar se konečně může vrhnout na dráhu profesionálního dřevorubce,“ zněl jeden z nejlajkovanějších komentářů reagující na jeho vypadnutí ze soutěže. „Je to sranda, když konečně Omar vyšvihnul (s Pavlem) super jídlo, pošlou ho domů na cukrařině. Upřímně, cukrařinu nepovažuji za objektivní v soutěži kuchařů, ale ok, Omar už měl hodněkrát namále a hned po Pavlíně objektivně asi měl vypadnout,“ zněl další názor, se kterým mnozí souhlasili.

Ti, co fandili Omarovi a mrzí je, že soutěž ztratí hlavního komika a pohodáře, nemusí definitivně věšet hlavu. V upoutávce na další díl bylo vidět, že nejen on, ale i další dříve vypadlí soutěžící budou mít šanci vrátit se zpátky! Jak? To sledujte zase příští středu večer na Nově.

VIDEO: Pavlína z MasterChefa: Jak reaguje na kritiku?

Video
Video se připravuje ...

Pavlína z MasterChefa: Jak reaguje na kritiku? TV Nova

Fotogalerie
40 fotografií