Hned na začátku trio porotců rozseklo soutěžící na dva týmy a překvapilo věnováním kapitánských zástěr dvěma navrátilkyním – Chili a Evi. O svých vůdcovských dovednostech neměla první jmenovaná pochyb. „Budu dobrá kapitánka, mám zkušenosti s vedením lidí a fungováním v týmu,“ uvedla sebevědomě. Výběr hnul žlučí Pavlíně, která k tomu musela říct své: „Chili nebude dobrá kapitánka, podle mě je při vaření roztěkaná.“ Evi byla skromnější, novou roli sice brala jako obrovskou důvěru porotců, zároveň uznala, že to nebude žádná řehole. A na rozdíl od Chili měla pravdu.

V prvním zadání výzvy museli soutěžící vytvořit dokonalou kančí paštiku. Modrý tým fungoval jako dobře namazaný stroj, u červených to drhlo. Chili nakonec nebyla tak dobrá kapitánka, jak si myslela, a porotci si toho také všimli. Pořádek u zmateného stolu musel nastolit až Radek Kašpárek„Chili, vy jste byla ze soutěže nejdéle a chápu, že naskočit do rozjetého vlaku je těžké, ale vy jste jako kapitánka naprosto selhala,“ zněl jeho verdikt. „Kdybyste dnes ve svém týmu neměli Páju, tak vyhoříte a nemáte hotového vůbec nic,“ vyslechla si.

Nečekaná chvála překvapila i samotného Páju, který si Kašpárkovy lichotivé poznámky viditelně užíval. Jeho další slova ale s nadšením rozhodně neuvítal. Chili mu měla předat svou kapitánskou zástěru. Že červenému týmu porotci nijak nepolepšili, zjistil během druhé části výzvy – kančího na dva způsoby.

Schytal to i Pája

Pája měl velké problémy vést tým pevnou rukou. Výběr červeného zelí ke kanci udivil samotné porotce, kteří se tomu snažili přijít na kloub. „Tys to vybrala,“ ukázal Pája na svou předchůdkyni. Chili se bránila, že se na tom shodl celý tým, jenže Pája byl nelítostný a ze špatné barvy zelí vinil jenom ji. „Nestál za námi jako za týmem a ukazoval prstem. To mi přišlo dětinské,“ okomentoval situaci Pavel Berky. „Pájo, vy jste kapitán, vy musíte striktně říct Děláme vepřové s kysaným zelím,“ upozornil ho Kašpárek. Nový kapitán červených z toho byl celý špatný, znamenalo to pro něj už třetí selhání jako vedoucí týmu. „Znovu jsem začal cítit pocit méněcennosti, že to kapitánství nemám ve svých rukou.“

Eva bodovala

To Evi, na druhou stranu, držela u svého stolu dobrou náladu a jasně stanovené příkazy. Chvilkový nesoulad ale nakonec sevřel i její tým. Neshody mezi ní a Pepou o množství zeleniny v omáčce vyústily v hlasité dohadování. Po vložení poroty, jež nestrpěla odporování kapitánovi, došlo na oboustranný kompromis.

O vítězném týmu, který příští týden nemusí podstoupit vyřazovací proces, mělo rozhodnout třicet myslivců svými pírky. Každý z nich dostal na ochutnání kance se šípkovou modrých zástěr a kance se zelím červených. S poměrem 23:7 byl vítěz výzvy jasný: eliminaci se vyhnou modří. Nejšťastnější byla bezesporu kapitánka Evi, jež od začátku pevně doufala, že se kletba modrých konečně prolomí – soutěž ještě nikdy nevyhráli.

Co to porota předvedla?

Zatímco v poslední venkovní výzvě jste mohli vidět, jak se Chili a Pája pod nátlakem kritiky pořádně zapotili, na sociálních sítích dostalo paradoxně pořádně za vyučenou samotné trio porotců soutěže MasterChef Radek Kašpárek, Přemek Forejt a Honza Punčochář (40).  „Ta porota dneska, to jste se zbláznili? Normální buzerace, smutný a to ten díl vypadal tak dobře,“ zněl jeden z nejlajkovanějších komentářů na facebooku MasterChef Česko.   „A že nedegradovali Páju, když dělal kapitána předtím, když vyhodil spoustu masa nebo když ani jednou to nezvládl. Chili je mi líto...,“ komentoval nespravedlnost porotců další divák. 

A zatímco Chili lidé spíš politovali, na Pájovi nenechali nit suchou. „Bože, Pájo, sbal se a jeď za maminkou. Arogantní sólista a mamánek,“ zní drsný vzkaz pro soutěžícího Páju. „Kdyby byl Pája na potápějící se lodi, tak by, koukám, všechny ušlapal, aby si zachránil kejhák. A to jsem mu málem sežrala, že není takový hňup,“ ohodnotila Pájův výkon v posledním díle nejmenovaná fanynka MasterChefa. 

VIDEO: Pája dostal během výzvy vynadáno hned dvakrát. Tým pod jeho vedením kančí výzvu nevyhrál

Video
Video se připravuje ...

Pája dostal během výzvy vynadáno hned dvakrát. Tým pod jeho vedením kančí výzvu nevyhrál. TV Nova

Fotogalerie
69 fotografií