Roman Zach a Kristýna Frejová se nerozmýšleli, nasedli do auta a přivezli horké zboží prezidentu české stomatologické komory Romanu Šmuclerovi.

Je to fantastická věc, že se televizní pořad o medicíně zhmotnil v medicínu. My uděláme to, že se podělíme se svými kolegy – praktickými lékaři a lékaři pro děti a dorost,“ říká s velkými díky Roman Šmucler. Pro herce je to samozřejmá pomoc, a když to jde, neváhají ani minutu.

„Teď zrovna jedu se svou dcerou do Fakultní nemocnice Brno a máme tady od švadlenek z Hostouně a od holek Ženy a míč asi 300 kusů roušek. Požadavek na roušky byl jediný – aby byly pestré, a pacienti na dětské onkologii tak měli veselo,“ prozrazuje herec Roman Zach.

Jeho seriálová kolegyně Kristýna Frejová ho doplňuje: „Začínáme vařit pro záchranáře. Naše první dodávka jídla byla pro kluky a děvčata z ČVUT, kteří na 3D tiskárnách tisknou skvělý věci, a když jsme zjistili, že tam mají k jídlu jen gumové medvídky, tak první várka směřovala k nim,“ vysvětluje herečka.

VIDEO: Modrý kód radí: Poslouchejte stát, noste roušky a zůstaňte doma!

Video
Video se připravuje ...

Modrý kód radí: Poslouchejte stát, noste roušky a zůstaňte doma! FTV Prima

Na předávání respirátorů společně s herci dorazila také ředitelka obsahu televize Prima Lenka Hornová. „My jsme měli štěstí v tom, že Modrý kód je v kontaktu s malou rodinnou firmu Steanbest, se kterou spolupracujeme na vybavení a dodávkách zdravotnického materiálu pro Modrý kód, a já bych jim chtěla moc poděkovat, že pracovali dnem a nocí a snažili se uspokojit naši poptávku.“

VIDEO: Jak si správně mýt ruce? Radí Frejová a Gránský z Modrého kódu

Video
Video se připravuje ...

Jak si správně mýt ruce? Radí Frejová a Gránský z Modrého kódu FTV Prima

Fotogalerie
32 fotografií