Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čeští herečtí senioři v karanténě: Bohdalová loví psa, Bartoška dělá listonoše! A další?

/
  • Senioři
    3. dubna 2020 ● 05:00

    Co dělají herečtí senioři, když nemohou hrát divadlo, ani natáčet filmy nebo seriály? Petr Štěpánek (71) třeba obětavě běhá po zdravotnických potřebách a shání ochranné prostředky pro svou ženu Zlatu Adamovskou (61). S tím, že nemohou točit Ordinaci, jsou smíření. Jiří Bartoška (73) má zase plnou hlavu starostí s karlovarským festivalem a Jiřinu Bohdalovou (88) zlobí její milovaný psík. I jemu je doma dlouhá chvíle!

  • 1.

    Jiřina Bohdalová (88): Růžová dáma s psíkem

    Dodržuje bezpečnostní pravidla a zdržuje se za zdmi své vilky v pražské Hostivaři. Ve středu ale musela narychlo hasit problém – její milovaný pejsek utekl ze zahrady na ulici. Herečka tak za ním rychle vyběhla jen v tom, co měla na sobě. „Vůbec se nerozmýšlela a neohroženě běžela ven, aby psa stihla ještě dohonit,“ popsal Aha! svědek.

    A nutno říct, že i doma je Jiřinka za dámu. Na sobě neměla žádné vytahané tepláky, ale elegantní růžový župan, dokonce sladěný i s ponožkami. Ústa si v tom spěchu bohužel nestihla ani zakrýt rouškou. Naštěstí to netrvalo dlouho a psisko jí pomohl domů nahnat okolo jdoucí pejskař.

    Jiřina Bohdalová v karanténě se psem, ale bez roušky...
    Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

  • 2.

    Petr Štěpánek (71): Vše pro Zlatu!

    Ačkoli je o deset let starší než jeho žena Zlata Adamovská (61), bere riziko nákazy gentlemansky na sebe. Na lov ochranných prostředků vyrazil zakuklený jako příslušník Útvaru rychlého nasazení. „Vůbec jsem ho nepoznal, jak byl maskovaný,“ řekl Aha! svědek, který ho zahlédl v Dejvicích.

    Herec se nejprve zastavil u zdravotnických potřeb, aby opatřil rodině respirátory. To se mu bohužel nepodařilo, ani když si venku způsobně vystál frontu. Pak se ještě stavil v drogerii pro dezinfekční gely. Nakonec zmizel obtěžkán taškami mezi obchody. „Chodím na nákupy sám ve vyčleněných hodinách pro seniory, a to se mnou Zlata nemůže,“ konstatoval Štěpánek.

    Petr Štěpánek vyrazil v karanténě na nákup.
    Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

  • 3.

    Jiří Bartoška (73): Paní, nesu vám psaní

    Odložit na pozdější termín, nebo úplně zrušit? To teď řeší prezident Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který se každoročně koná na přelomu června a července. I to byl možná důvod, proč vyrazil na poštu. Přestože to má z Maiselovy ulice do Kaprovky jen pár kroků, vsadil raději na jistotu a dojel si pro důležitý dopis autem. Mezi lidi ovšem vyrazil dost nalehko, i když jako vždy elegantní. Ústa si jen ledabyle zakryl fešácky uvázanou šálou. A jakmile u auta osaměl, hned si je z nepohodlné »roušky« osvobodil.

    Jiří Bartoška a jeho listonošská karanténa.
    Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

  • 4.

    Carmen Mayerová (75): V rukavičkách

    Chod rodiny vzala na sebe a obětavě vyráží do centra Prahy obstarat potřebné věci pro sebe a svého muže Petra Kostku (81), který se straní lidí, i když venku neřádí pandemie. Herečka dokonce využila i veřejné dopravy. „Paní Mayerovou jsem potkala v tramvaji směr Vodičkova ulice. Byla zahalená od hlavy až k patě. Přes ústa měla způsobně roušku a ruce si chránila dokonce rukavicemi,“ popsala Aha! svědkyně. Hned, jak vystoupila z tramvaje, zapadla Carmen do jednoho z obchodů, kde si podle všeho vybírala další pár rukavic.

    Carmen Mayerová sice jezdí MHD, ale roušku nosí poctivě.
    Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

  • 5.

    Jana Preissová (72): Starostlivá máma

    Na veřejnosti se až na výjimky téměř neobjevuje. Jakmile ale v ulicích lidí ubylo, vypravila se jako starostlivá maminka i babička neohroženě na nákup do supermarketu. Jistě se střídají s manželem Viktorem Preissem (73), nebo jí sem tam dovezou i něco synové Martin (47) a Jan.

    Tentokrát ale vyšla řada na ni – ostatně jako každá žena ví nejlíp, co koupit. Do potravin na pražském Jižním Městě herečka dojela autem, jako jedna z mála se ale nemusela bát nákazy, protože si ústa chránila respirátorem. A nezanedbala ani další ochranné pomůcky – přes oči měla dioptrické brýle, ruce schovala do rukavic. Akorát na nákup neměla žádného pomocníka, a tak na všechny tašky byla sama.

    Jana Preissová na karanténním nákupu.
    Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

    VIDEO: Už aby byl konec! Jiřina Bohdalová (88) trpí kvůli novému pořadu

    Video
    Video se připravuje ...

    Už aby byl konec! Jiřina Bohdalová (88) trpí kvůli novému pořadu Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

    Fotogalerie
    44 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 111

pomoooc-hori: titane neviš kdo je vogt neni to ten co vegetu bobo sobo připravil za valky o poctivost a od tý doby si nevrzla

(03. 04. 2020 19:27)

pomoooc-hori: titane33 séér na ni to je bobosabo alias vegeta meduza hnusná tlama ktera se nikde nemůze chytit zoufalka se trapi

(03. 04. 2020 15:15)

plebejec: "doučko" mislivci nepomuže,...při kolonoskopii lebky zjistili, že tam má ho*no.

(03. 04. 2020 14:58)

plebejec: mislivec,... ty patalogický Zemanofob, nech se vyšetřit! Za trest strávíš 24 hodin s vykopávkou Jiřinkou.

(03. 04. 2020 14:55)

plebejec: Konečně...národ už měsíc nespal, protože nevěděl, co dělají naši "slavní". Plesk usoudil, že bude informovat o každém kroku "těžko zkoušených" komediantu. To se nám ulevilo. Oni by měli mít doživotní karanténu! Chybí někomu? Ne, přesto lezou do médií , pardon,...žump a každou čtvrťhodinku nejaký profláklý ksicht nabádá a poučuje český národ, jak se má chovat. To nás mají za dementy, kteří neumí napočítat do deseti??? "Hele lúzo, dělej jako já,...měj roušku, nechoď ven, zustaň doma, blablabla". Několik stupidných odrecitovaných slov,...panečku, za mastný honorář". Jo Plesku,...jakou mají teplotu, kdy měli stolici?

(03. 04. 2020 14:52)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy