Jako první o Schlesingerově úmrtí informoval přes twitter jeho blízký přítel, člen skupiny Dashboard Confessional Chris Carrabba: „Můj drahý přítel Adam Schlesinger zemřel na Covid-19… Znal jsem ho jako mentora a jako kamaráda. Musíme to brát vážně. Lidé jsou nemocní a umírají. Je těžké být zavřený doma, ale zachráníte tím životy. Starejte se jeden o druhého,“ kladl na srdce zdrceným fanouškům.

Hudebníkova rodina sdělila, že Schlesinger s koronavirem bojoval dva týdny. Ani připojení na plicní ventilaci však nedokázalo zachránit jeho život.

O Schlesingerově nemoci se koncem března zmínil i jeho bratranec Jon Bertnhal (43), známý ze seriálů Živí mrtví a Punisher. Prosil fanoušky, aby se za Adama modlili, k jeho úmrtí se zatím nevyjádřil.

Schlesinger se proslavil nejednou filmovou skladbou. Složil hudbu pro seriál Šílená bejvalka nebo film Hudbu složil, slova napsal, kde si hlavní role zahráli Hugh Grant (59) a Drew Barrymoreová (45), ale především je známý díky hudbě k filmu To je náš hit!, za niž byl nominován na Oscara. Jeho písně také zazněly v seriálech Chirurgové, Melrose Place nebo Scrubs: Doktůrci.

Fotogalerie
7 fotografií