Od soboty 21. března se mohou diváci Primy setkávat se svými oblíbenými seriálovými hrdiny, kteří jim budou názorně vysvětlovat, jak si správně mýt ruce, proč nosit roušku, jak správně kašlat nebo kam volat v případě příznaků nakažení virem COVID-19. Tvářemi nových instruktážních spotů se stali Kristýna Frejová (48) a David Gránský (28), představitelé seriálových lékařů, konkrétně svérázné doktorky Emy Vlčkové a mladého, citově rozkolísaného lékaře Matyho Bojana.

Koncept navazuje na předchozí dvě osvětové kampaně s názvem Když jde o život, ve kterých již účinkovali jak oba zmínění aktéři, tak i další herci, jako například Sabina Laurinová (47), Jiří Štěpnička (72), Eva Josefíková (30), Eva Burešová (26) nebo třeba Ondřej Rychlý (27).

„Zkušenosti z ostatních zemí ukazují, že onemocnění koronavirem v České republice může kulminovat v následujících týdnech, a proto je důležité dbát na preventivní opatření. Rozhodli jsme se proto s Českým červeným křížem vytvořit novou sérii instruktážních spotů, které názorně ukazují, jak lze eliminovat rizika nakažení. Osvětovou kampaň již podporujeme i inzercí v tištěných a online médiích, kde jsme všechny rady shrnuli do sedmi užitečných tipů,“ vysvětlil Aleš Pýcha, marketingový ředitel skupiny Prima.

VIDEO: Modrý kód radí: Poslouchejte stát, noste roušky a zůstaňte doma!

Video
Video se připravuje ...

Modrý kód radí: Poslouchejte stát, noste roušky a zůstaňte doma! FTV Prima

„Jsme potěšeni, že se nám v tak krátkém čase podařilo natočit dva spoty na téma aktuálních preventivních opatření, která pomohou ochránit zdraví nás všech. Velice bych chtěla poděkovat celému štábu, a především hercům, kteří souhlasili, že i v této náročné době, kdy se musí dodržovat mimořádná preventivní hygienická opatření, spoty natočí. Věříme, že se tak jako v předchozích případech tyto spoty dostanou skutečně ke každému a pomohou zvýšit povědomí,“ uvádí Miroslava Jirůtková, vedoucí programového oddělení Českého červeného kříže.

Osvětová kampaň s hvězdami Modrého kódu není jedinou aktivitou, kterou skupina Prima pomáhá. Kromě toho, že na sociálních sítích rozjela kampaň s hashtagem #nositrouskujeprima, v níž celá řada českých celebrit přesvědčuje širokou veřejnost, aby se nestyděli nosit tuto nezbytnou ochranu, nakoupila i 50 000 ochranných respirátorů pro lékaře, ty by v nejbližších dnech měly dorazit do České republiky.

VIDEO: Jak si správně mýt ruce? To vám poradí Frejová a Gránský z Modrého kódu

Video
Video se připravuje ...

Jak si správně mýt ruce? To vám poradí Frejová a Gránský z Modrého kódu. FTV Prima

Fotogalerie
99 fotografií