Jak jste si užila natáčení v seriálu Modrý kód?

Užila jsem si ho moc, protože to byla moje první zkušenost s natáčením seriálu vůbec. Takže jsem byla zvědavá, jaké to bude. To, že budu u svého prvního seriálu pořád připoutaná na lůžko, by mne nenapadlo. Byla to však výhoda. Alespoň jsem si po dlouhé době jen tak polenošila na posteli.

Na nemocničním lůžku v seriálu Modrý kód jste téměř k nepoznání, kolik času jste strávila v maskérně....

Jen chvíli, než mi obmotali hlavu obvazem. Žádné líčení se nekonalo, spíš odlíčení, protože před operací nesmí být pacient nalíčený. Tohle byl snad nejkratší čas strávený v maskérně, jaký jsem zažila.

Jaká jste pacientka?

To by museli posoudit lékaři, ale naštěstí jsem byla hospitalizovaná jenom jako malá, a to si už nepamatuju. A na klasických prohlídkách si myslím, že spolupracuji. Nemám však moc ráda odběr krve.

Jak se udržujete zdravá?

Mám dostatek pohybu, hlavně chůzi. Dodržuji pitný režim. Do jídelníčku se snažím zahrnovat více zeleniny a ovoce. Nijak se ale neomezuji. Jen mi nechutnají moc mastná jídla. Co je pro mě důležité, že se snažím jíst s mírou, nepřejídat se. Sladké omezuju přirozeně, protože mi tolik nechutná. Co ovšem zbožňuju, to je čerstvé křupavé pečivo.

Věnujete se aktivně nějakému sportu?

Momentálně ne, nejsem asi sportovní typ, i když mám ráda plavání a lyžování. Jako malá jsem ráda hrávala s klukama fotbal. Dostala jsem i přezdívku malý Ronaldino.

Jaké úrazy máte na svém kontě?

Úrazů jsem měla několik a různého typu. Naštěstí nebyly nijak vážné.

Jak jste na tom s první pomocí?

V jednodušších situacích bych uměla pomoct, ale u složitějších bych si asi netroufala. Strach a stres dělá své.

Byla jste třeba svědkem, nebo přímo účastníkem nějaké zvláštní situace?

Jen u malých poranění, u nichž jsem věděla, co v dané chvíli dělat.

Musela jste někdy první pomoc poskytnout?

V tak vážných situacích jsem naštěstí nebyla, ale člověk by měl umět poskytnout první pomoc.

Zvládáte krizové situace a zůstáváte v nich klidná?

Bohužel nejsem při nich úplně klidná. Při poslední zkušenosti jsem byla rozrušená, protože to nevypadalo moc hezky. Ale naštěstí mi vnitřní instinkty říkaly, co dělat. Stres tam přítomný je, ale snažím se zachovat si pak chladnou hlavu.

Co nejraději děláte, když nic nemusíte?

Pustím si relaxační hudbu a ležím. Nebo spolu se snoubencem koukáme na filmy. Nebo si si s někým zajdu na kafe. Chtěla bych však v rámci relaxace chodit víc i do přírody.

V seriálu vaše postava bojuje s rakovinou, máte s touto nemocí z okolí nějakou zkušenost. Jak jste na tom s prevencí?

Přímou zkušenost naštěstí nemám, ale potkávám se s lidmi, kteří ji mají, a častokrát obdivuju jejich vnitřní sílu. Tehdy si uvědomím, jaké je štěstí být zdravý. Mnohdy to totiž bereme jako samozřejmost. Prevenci bohužel zanedbávám, musím se k tomu postavit zodpovědněji.

Kde všude vás můžeme vidět?

Momentálně hraju Glindu v muzikálu Čarodějka v Goja Music Hall a taky v Zasněžené romanci s hudbou Glenna Millera v Severočeském divadle v Ústí nad Labem a teď i v Divadle Broadway. Dokonce mne můžete vidět v novém seriálu Po hlavě, který měl teď v pondělí premiéru na Prima Cool. Bude to legrace, zahraju si tam taky zajímavou roličku.

VIDEO: Nová muzikálová hvězda Nikola Ďuricová: Co ji čeká v Čarodějce?

Video
Video se připravuje ...

Nová muzikálová hvězda Nikola Ďuricová: Co ji čeká v Čarodějce? Petr Macek

Fotogalerie
56 fotografií