Štěpán Vacek v podání Jana Plouhara není v Slunečné zrovna za klaďase. Rád by přišel k penězům, ale pracovat se mu moc nechce. Co může, to by nejraději „delegoval“ na někoho jiného. Jako hajzlík se projevil i ve vztahu s klíčovou postavou seriálu Týnou Popelkovou. Přestože již dlouhou dobu tvořili pár, neměl problém ji podvést. Takže na něj taky jednou došlo, tedy vlastně ne jednou…

S Evou Burešovou, seriálovou Týnou, se Plouhar na place nepotkal poprvé. Podobnou dvojici jako ve Slunečné vytvořili i v Modrém kódu. Tam ji coby sestřičku urgentu rubavské nemocnice Petru Horváthovou sbalil. Ale ukázalo se, že jde o pěkného parchanta - byl totiž ženatý.

Dalšími herečkami v okolí Plouhara jsou v primáckém hitu jeho sestra Julie (Lucie Polišenská), kterou zbouchnul ženáč, a matka Lída Vacková (Dana Batulková), s níž se moc nemusí. Ta je ale taky povedená, zřejmě dle scénáristů jablko nepadlo daleko od stromu. Syna hnala do toho, aby poklekl před Týnou a požádal ji o ruku proto, aby si pojistila statek sester Popelkových, o který má eminentní zájem.

Kromě Slunečné a Modrého kódu si Plouhar nevybouřeného vykutáleného proutníka střihl třeba ve Velmi křehkých vztazích či v Ulici, kde se předvedl jako odborný asistent na katedře výtvarné výchovy se zálibou ve studentkách. Na filmovém plátně Plouhar debutoval hned hlavní rolí, a to postavou českého překupníka drog v thajském vězení, v koprodukčním dramatu Zatracení. V minisérii Vlna si pro změnu zahrál nájemného vraha.

Fotogalerie
12 fotografií