Zrádci jsou příběhem o nerovném boji policie s drogovou mafií a „o morálních hranicích, které je někdy třeba překračovat“ – alespoň podle anotace pořadu na webových stránkách České televize. Hvězdně obsazený snímek, jemuž vévodí Cyril Dobrý (23), syn neméně známého herce Karla Dobrého (50), Lenka Krobotová (42), taktéž dcera slavného režiséra a herce Miroslava Krobota (68), a Václav Neužil (40), hvězda dejvického divadla, se při svém prvním uvedení dostal těsně nad hranici milionu diváků starších 15 let a byl nejsledovanějším pořadem nedělního večera po 20.00, tedy v takzvaném „prime time“, hlavním vysílacím čase.

Přestože se na něj díval 1 milion a 7 tisíc lidí, reakce na první epizodu nového projektu České televize se liší. Zatímco někteří jsou až nekriticky nadšení, a prohlašují, že režisér Viktor Tauš (46), jenž má „na triku“ minisérii Vodník nebo Modré stíny, opět dokázal, že v naší republice nikdo netočí tak zajímavé věci tak zajímavým způsobem jako on, jiní si stěžují, že začínají být podobnými náměty už lehce otrávení. „Česká televize si v poslední době potrpí na depresivní náměty. Hemží se to zločinci, mafiány, obchodníky s bílým masem, drogoví dealeři padají z obrazovky. Pokud se, téměř omylem, objeví na obrazovce něco jiného, jedná se o převzatý projekt…,“ stěžoval si například jeden divák.

Další jsou nespokojení s nazvučením a „uměleckým“ nasvícením seriálu. „Z hlediska profesionality, tedy technického provedení (zvuk, obraz) naprostý propadák. Zvuk je příšerný. Samé huhlání, slova a celé věty mnohdy nesrozumitelné. A hudba? Opět selhání. Herec huhňá? Tak si to zesílíš. Přestanou huhňat a vypálí ti do uší Ostrouchovova hudba, div se z toho sousedi nad nebo pod tebou nezblázní. A co obraz? Někdy podivně rozmazaný a nevhodně kolorovaný,“ objevilo se mezi komentáři na populární platformě ČSFD. „Místo řeči mumlání, ale sprostoty bylo naopak dobře rozumět. Tak nevím, zda se hodí ke kriminálce snaha z toho udělat umělecký film. Tady to není ani jedno, ani druhé,“ stěžují si na stránkách České televize.

I přes tuto kritiku není pochyb o tom, že se Zrádci stali naprosto bezkonkurenční jedničkou celého nedělního dne. Na druhém místě se totiž objevila hudební show SuperStar na Nově. Pokusy dalších mladých a nadějných talentů ohromit pětičlennou porotu si ovšem pustilo jenom 691 tisíc lidí. Nezabodovala ani televizní stanice Prima, která vsadila na hořký snímek Kluci z hor. Komediální drama Tomáše Magnuska (35) s Martinem Dejdarem (54) a Jiřím Lábusem (70) zaujala pouze 347 tisíc diváků… Česká televize se zkrátka svými Zrádci opět strefila do vkusu diváků, kteří se na závěr odpočinkového víkendu podle všeho chtějí spíš trochu bát a trochu se nechat napínat…

VIDEO: SuperStar: Výstřih odzbrojil Pavola Haberu!

Video
Video se připravuje ...

SuperStar: Výstřih odzbrojil Pavola Haberu! TV Nova

Fotogalerie
36 fotografií