Pěvecká soutěž SuperStar se obvykle může pyšnit dobrou sledovaností, a tak není divu, že na ni televize Nova opakovaně sází. Jenže formát, který se v různých obměnách vysílá již od roku 2004, letos nevykročil zrovna šťastně. Sledovalo ho sice 754 tisíc diváků, což samo o sobě není špatný výsledek, ale na nedělní jedničku to ani náhodou nestačilo.

Daleko více lidí totiž zaujala premiéra snímku Past režiséra Viktora Polesného (71), který vypráví příběh Jiřiny Štěpničkové a jejího zatčení a odsouzení v 50. letech. Snímek se Zuzanou Stivínovou (46) v hlavní roli sledovalo totiž 1 085 000 lidí. 

Dokonce i ohlasy si film vysloužil v drtivé většině kladné až nadšené. „Výborně zpracovaný příběh a skvělé herecké výkony. Do filmu jsem byl nevědomky vtažen,“ napsal na facebooku jeden z diváků a další také nešetřil chválou: „Gratuluji opět tvůrcům filmu. Mělo to skvělou kameru, dokonalý spád a pěkně to ukazovalo absurditu komunistické zrůdnosti, kdy ti co své oběti posílali do kriminálu a na šibenici končili za odměnu ve stejných kriminálech. Skvělý film, bravo.“

Slávu ale představitelce hlavní role paradoxně »ukradl« chlapeček, který si zahrál malého Jiřího Štěpničku (72). „Malý herec Jirky je veliká '1', taková přirozenost u tak malého klučíka? Úžasné,“ psal kdosi na sociální síti a ocenil několika palci nahoru výkon nové posily Ordinace v růžové zahradě 2 Adama Vojtka (7), tedy syna frontmana Kabátů Josefa Vojtka (54). 

„Malý Adam Vojtek neuvěřitelně přesvědčivý. Neuměla jsem se ubránit slzám,“ přiznala jedna divačka a podobné názory se často opakovaly. Slzičky chlapce působily opravdu skutečně a Česká televize tak musela na sociálních sítích některé lidi uklidňovat, že mu během natáčení nikdo neubližoval. Údajně je Adam zkrátka moc šikovný, což ostatně není divu, když jistě talent podědil právě po tátovi, který září na divadelních prknech v řadě muzikálů a za Mefista si dokonce odnesl i Thálii.

Našla se ale i jistá kritika Pasti. Jedna divačka si například stěžovala, že ačkoliv příběh paní Štěpničkové zná, ze sledování měla prazvláštní pocity. Pominu to, že mezi Z. Stivínovou a paní Štěpničkovou není sebemenší podoba, takže jsem měla problém vidět v ní ženu, o který film je, ale mě chyběla ta autentičnost v podobě jmen,“ vysvětlovala a přála si, aby tam byly jmenované ženy, které si přály pro Štěpničkovou smrt. Další člověk zase navrhoval, že Štěpničkovou měla hrát Marika Procházková (45), jelikož je jí prý podobná více.

Fotogalerie
37 fotografií