„Je to komedie a podle mě i romance, což zatím diváci nemohou posoudit, protože já si myslím, že první tři díly jsou expozice, za mě nejsilnější jsou pátý, šestý a osmý díl. Nabírá to tvrdší rozměry,“ přiznal v rozhovoru na Dvojce Českého rozhlasu Hofmann, který celý hotový seriál viděl na sklonku roku během veřejného promítání v kině Aero a užíval si zpětnou vazbu od diváků. V televizi už tak znovu jednotlivé díly nesleduje.

Nad nabídkou zahrát si Luďka, prý dlouho nepřemýšlel, protože se mu scénář zamlouval. Ovšem přece jen něco mu nesedělo. Petra Kolečka obdivuju. Na druhou stranu jsem se vymezil vůči určité ukňouranosti a povolenosti té postavy. Přál jsem si a prosil jsem, aby byl trochu víc aktivní, ať je to klidně větší slon v porcelánu, ale ať má tah na bránu, byť špatně. Ale ať není pasivní,“ vysvětloval s tím, že dosáhl svého.

„Kluci mi to umožnili, ještě na tom pracovali, a když jsem dostal poslední verzi scénáře, tak už jsem se opravdu jen těšil,“ přiznal herec svůj zásah do scénáře, který mu tvůrci odsouhlasili. „On je tak trochu debil, takže by mohl být oblíbený,“ říká o své roli v seriálu Hoffman, který má prý sám chuť věnovat se psaní a stvořit nějaký projekt například pro divadlo. Jenže mu chybí čas. Kromě Mostu se také už roky objevuje v nekonečné Ulici coby Jarda Hejl, kromě toho večery tráví především hraním v divadle a ve zbytku času se věnuje rodině a svým dvěma dětem.

Jeho velkou vášní je také box, i když si kvůli němu přivodil už dost zranění. „Dokud mi budou fungovat klouby, toho sportu se nevzdám,“ řekl rozhodně Martin, kterému sport rovněž pomáhá být v dobré kondici. Boxování už ho lákalo v dětství, jenže tehdy ho ale rodina raději »odklidila« na hudební výchovu. „Byl jsem dítě strčený do hudebky. Poslouchal jsem, neměl jsem moc na výběr, svěřil se představitel Luďana z Mostu s tím, že jeho maminka byla velmi rázná. „Já jí, promiňte, říkám letící slovenská sekera!“ přiznal v Českém rozhlase.

Nakonec to ale bylo k něčemu dobré, jelikož v hudebce ho čekala i dramatická výchova s Danou Hlaváčovou (73), díky níž se z něj stal herec. To už si doma dokázal prosadit. K jeho nové roli v kontroverzním, ale velmi oblíbeném seriálu České televize, se prý maminka zatím nevyjádřila. „Dycky Most!“ nezapomněl na závěr rozhovoru zmínit oblíbenou hlášku.

VIDEO: Představitel Luďkova syna Tondy František Filip Červenka byl hostem ve Studiu Blesku! Co prozradil?

Video
Video se připravuje ...

Studio Červenka Blesk TV

Fotogalerie
90 fotografií