"Troufám si říci, že to byl jeden z nejzajímavějších tanečních večerů. Objevilo se tam spousta originálních nápadů, krásná aranžmá, tanečníci v netypických souvislostech... Pavla Tomicová jako Carmen je něco těžko představitelného a proto nesmírně inspirativního," smál se Balaš, který mimo jiné vyzdvihl, že i přes stoupající náročnost večerů jsou soutěžící stále plni sil. "Musím říci, že jsem předpokládal, že protože se přidával ještě druhý tanec, bude se u všech interpretů projevovat vyšší míra únavy, že budou více chybovat. V tom mě příjemně překvapili, že ne, jsou to obrovští profesionálové," říká porotce.

Ten se pak ve svém vstupu věnoval jednotlivým párům. Zalitoval zejména odchodu moderátorky Událostí České televize. "Je mi to líto. Jsem rád, že jsem ji stačil vyseknout poklonu za tu progresi, kterou udělala. S pohybem se nesetkávala, a to, že došla až do osmého kola je něco mimořádného a patří jí velký obdiv. Nescházelo mnoho a mohla projít i dál," myslí si Balaš.

Ze zbylých čtyřech soutěžících nejlépe hodnotil herce Jiřího Dvořáka. "Jirka Dvořák a jeho partnerka jsou z nejstabilnějších párů. Stále si drží nejvyšší standard. Podle mě by mělo jít o pár finálový," tipuje porotce.

Nejslabší ze zbylých párů je podle něj Veronika Arichteva s partnerem. "Veronika Arichteva je pro mě velmi zvláštní bytost, ze začátku byla vyplašená, nepřesvědčivá, místy velmi tanečně nepřesná. Ale vypadá to, že ta komplikovanost ji zoceluje."

Ostatní pak hodnotil ani ne z hlediska profesionálního, ale osobnostního. "David Svoboda a Veronika je pro mě reklama na mládí. Čistokrevná krása, taková ta přírodní. Jsou pro mě ekvivalent slavných hrajících si koťat, jaká o přestávkách pouštěla kdysi Československá televize," směje se choreograf a divadelní režisér, který nezapomněl ani na divácky nejvděčnější Pavlu Tomicovou. "Pavla Tomicová je přírodní úkaz. Dominuje u ní přirozenost, do vtipnosti se nestylizuje, jako jiní umělci, ona je sama sebou," dodal Balaš.

Fotogalerie
44 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva