Zdeněk Chlopčík je již podruhé ženatý. Z prvního manželství (s bývalou taneční partnerkou Janou) má dceru Andreu (31), s níž se podle jeho vlastních slov během jejího dětství vůbec nesměl vídat. Kolem malé holčičky lítala sociálka, psychologové, konal se jeden soud za druhým. Mnozí se domnívají, že se mu první žena mstí za to, že si našel jinou. Ale byla to právě ona, kdo Zdeňka opustil.

Chlopčík se nakonec rozhodl dcerku nenechat dál zmítat soudní mašinérií a vzdal se kontaktu s ní s tím, že až bude dospělejší, vyhledá ji znovu. „Víkendy jsem probrečel,“ říká. S Andreou si později vše vynahradili v její dospělosti, od níž se zase pravidelně stýkají. Jenže promarněných a protrápených čtrnáct let života jim už ani jednomu nikdo nevrátí.

Patnáctiletá panenka

V době, kdy ho první žena opustila, poznal svou druhou ženu. „Do mého tanečního klubu tehdy přišla patnáctiletá dívenka. Hned, jak prošla po parketu, jsem věděl, že je to absolutní talent. Vyzařovalo z ní takové zvláštní fluidum. Techniku se naučí každý, ale takové to charisma člověk musí mít. Všichni se na vás koukají, a nevědí vlastně proč. Přesně tohle má i moje Panenka,“ svěřil se před pěti lety v Blesk Magazínu obávaný porotce StarDance.

Půvabná tanečnice o Zdeňka nejevila zájem. „Ona měla plno nápadníků, kteří se jí dvořili, a já už jsem byl pro ni starý křen. Trvalo celý rok, než jsem ji přesvědčil, že by to se mnou mohla zkusit,“ vzpomíná Zdeněk. „Zlomilo se to na Silvestra. Napsal jsem jí dopis, ve kterém jsem jí vyznal lásku, a to zabralo. Maminka byla ráda. Ona věděla, že mám práci, že jsem slušný, hodný, že se starám o její holčičku, takže se ke mně v šestnácti letech Brigita stěhovala.“ V roce 2005 se vzali a mají dceru Viktorii a syna Samuela.

Chlopčík s profesionálním tancováním skončil, když mu bylo 39 let, a stal se porotcem na tanečních soutěžích.

Fotogalerie
20 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva