Blesku se ozval jeden ze spolumajitelů restaurace, která hrála prim v pondělní vydání gastronomické reality show. „Natáčení skončilo a u nás to vypadalo jako po boji. Zaměstnanci rozhádaní, slovo výpověď se skloňovalo každý den, pravé povahy lidí se ukázaly,“ popisuje ještě nedávný stav Tomáš Kupčík.

Neustále jsme opakovali, vždyť to byla jen show… V kuchyni se také mnohé  změnilo, dozvěděli jsme se, jak jsou všichni nespokojení, jak mají málo  peněz, jak šéfkuchař už rozhodně nikdy nechce vařit, ale chce jen učit vařit, ale nebylo koho, protože mu většina týmu utekla a to jsme ještě nevěděli, že pláče a křiku bude přibývat, až nezůstane vůbec nikdo,“ tvrdí Kupčík s tím, že se všechno začalo rozpadat pod rukama. 

VIDEO: Vypadněte, šéfe! Pohlreicha vyhodili z kuchyně! Arogantní srab, zlobil se Zdeněk.

Video
Video se připravuje ...

Vypadněte, šéfe! Pohlreicha vyhodili z kuchyně! Arogantní srab, zlobil se Zdeněk. FTV Prima

Chvíli jsme bojovali, dali jim platy, které nově požadovali, ale nakonec jsme  museli přijmout fakt jejich odchodu a akceptovat jejich rozhodnutí, ač nás to bolelo, protože jsme viděli ten strašný zmar – dva roky dřiny s lidmi, kterým jsme důvěřovali, vzaly za své. Málka jsme v červnu zavřeli, dopřáli si dovolenou, čekali, zda vůbec nějaký nový kuchař přijde,“ říká spolumajitel restaurace, kterou zachránila nečekaná pomoc, snad seslaná z nebes.

Ve dveřích restaurace se prý najednou zjevil mladší, laskavý kuchař Tomáš Kapoun, který pravil, že by chtěl vařit moderní gastronomii z lokálních surovin s podpisem kvality pivovarnictví. „Přesně to, co jsme si vždy přáli. A co nám i Zdeněk Pohlreich radil. A pak jen tak mezi řečí z něj vyšlo, že vařil dva roky pod guruem michelinských kuchařů Danielem Galmichem, který 21 let po sobě  obhajuje michelinskou hvězdu, a poté šest let v golfovém klubu, který patří britské královské rodině, kde jejím členům také pravidelně vařil…“ dodává Kupčík s tím, že až s novým šéfkuchařem jeho restaurace nabrala nový dech.

Fotogalerie
17 fotografií