"Jsem přesvědčen, že všichni všem říkají, že práce není úplně cool. Že se dá žít jednodušeji, že se peníze dají vydělat jednodušším způsobem, než tvrdou prací. Chybí to tradiční "od píky", tradiční kapitalistický model," myslí si Pohlreich, který nikdy nepřilnul ani k sociálním sítím. "Nevím, jak se dají vydělat peníze, že někam pověsím dvacet fotek na den. Přijde mi to zvrácený," krčí rameny nad instagramovými a facebookovými celebritami.

Na vině je podle něj mimo jiné systém vzdělávání. "Celospolečensky vzniká představa, že všichni máme být vzdělaní, mít minimálně střední školu. Čímž se to degraduje. Tou posedlostí, že všichni musejí absolvovat školu. Kvůli tomu ty školy studují lidé, jejichž jedinou základní schopností je to, že zaplatí školné," říká Pohlreich ve Štruncovi s tím, že jeho v osmnácti nevzali na střední školu a otáčet se v životě naučil i díky tomu.

Show Ano, šéfe, se kterou na Primě končí, mu prý chybět nebude. „Nejsem na tom závislý, dokážu si představit, že rok nic dělat nebudu,“ dodává s tím, že stejně připravuje jiné projekty a počká si, až nazraje ten správný čas na návrat. Před kamerou se mu totiž líbilo.

„Dozvěděl jsem se o téhle zemi a lidech více, než kdybych to nedělal. Lidé tady myslí zvláštním způsobem. Žije nás tady spousta, kteří nejsme na tržní ekonomiku připravení. Využívá se toho z obou stran,“ myslí si.

Fotogalerie
17 fotografií