Kdo by to do něj řekl! Mluvu má sice jako dlaždič, zato bankovní účet zřejmě skoro jako majitel banky. Pod kuchařským rondonem Zdeňka Pohlreicha se totiž podle zjištění Blesku ukrývá milionář. Nejen, že je spolumajitelem několika luxusních pražských restaurací, vlastní ranč kousek za Prahou, ale dokonce si mohl dovolit to, na co dosáhne jen podnikatelská špička. Místo do hotelu jezdí na Floridu do svého království.

Luxus, kam se podíváš

Přepychový dům kousek od moře si drsný šéfkuchař koupil v únoru 2016 bezmála za 15 milionů. A rozhodně neprohloupil – jen za rok se cena nemovitosti vyšplhala o dalších sto tisíc dolarů, v přepočtu asi dva miliony. Navíc celý dům už za minulého majitele prošel rekonstrukcí a tím jeho cena ještě více stoupla. Šéf se pořádně zapotí i při placení tučných daní, které musí každoročně odvádět. Jen za loňský rok mu stát vyměřil uhradit 9819 dolarů, což je zhruba 200 tisíc korun. Daň je přitom příspěvkem na veřejný život a platí se z ní třeba doprava, školy, knihovny, ale i regulace vody, navigace či postřiky proti komárům.

Byznys ve Švýcarsku

Do zahraničních nemovitostí Pohlreich neinvestoval poprvé. Ve Švýcarsku si před lety otevřel zámeckou restauraci u Bodamského jezera. Před dvěma lety jí ale musel říct sbohem. „Rozhodl jsem se ji prodat. Šlo o čistě obchodní rozhodnutí. Není jednoduché vést podnik na dálku. Je mi to velmi líto,“ řekl Blesku.

České gulášové mejdany

Vilu za velkou louží má Pohlreich skoro dva roky. To, že je jejím majitelem, ale neututlal před některými kamarády. Před rokem ho tam třeba přijel navštívit lídr Olympiku Petr Janda (75), který se ostatně sám na floridské pláže často jezdí opalovat. Na mejdanu si nevypili jen skleničku, ale došlo i na vaření guláše.

VIP makléři

Americké hnízdečko si kuchař koupil přes realitní agentku Michaelu Damm. Podle informací Blesku je to manželka českého tenisty Martina Damma (45), který patřil mezi nejlepší deblisty planety. Ten za oceán odcestoval už v roce 1993 a usadil se tam natrvalo.

VIDEO. Pohlreichovi nás pozvali domů! Zpověď Zdeňky, která už se připravovala na smrt!

Video
Video se připravuje ...

Pohlreichovi nás pozvali domů! Zpověď Zdeňky, která už se připravovala na smrt! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
35 fotografií