Od roku 2005 měla Jana smolné období. Tehdy jí zemřela maminka, o rok později babička. Uběhl další rok a mohla je sama následovat! „Měla jsem velmi zanedbaný porod. Při čištění mi lékaři nejspíš zanechali v děloze gázu a během šestinedělí jsem pořád silně krvácela,“ svěřuje Jana v pořadu Úsměv vám sluší na Blesk.cz.

Manžel neváhal a okamžitě ji odvezl do nemocnice. „Měla jsem tam zánět o velikosti pštrosího vejce! Lékař mi řekl, že jsme přijeli za pět minut dvanáct. Tenkrát mě napadlo, že po smrti maminky a babičky jsem na řadě já. Že mě ten nahoře už volá taky,“ vzpomíná na těžké období.

Video
Video se připravuje ...

Proměna Jany z Prahy: O vlásek unikla smrti! V děloze měla zánět jako pštrosí vejce! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený

Po operaci jí nechali jen dělohu a vaječník, aby mohla menstruovat a nehrozil jí tzv. umělý přechod, na který byla velmi mladá. „Musela jsem začít brát antikoncepci a velmi silné hormony, po kterých jsem byla pořád unavená. Zvýšil se mi tlak, otékaly mi ruce, nohy, zhoršil se mi cholesterol, měla jsem náběh na dnu. A taky jsem extrémně ztloustla…“ přiznává. Po třech letech tedy léky vysadila.

Jana přibrala osmadvacet kilo, ale netrápila se tím. Až její známí ji donutili se sebou něco dělat. Navštívila výživovou poradkyni a musela upravit životosprávu, díky tomu dokázala zhubnout doposud čtyřiadvacet kil. „Teď už se váha rok a půl nehýbe. Mám devadesát kilo, ale chtěla bych zhubnout ještě aspoň deset,“ dodává usměvavá Jana.

Do práce se skladnice Jana nelíčí, ani nijak zvlášť neupravuje, doma pak u sporáku už tuplem ne. Až v salonu Royal Beauty&Spa jí poradili, jak snadno zvládnout lehké denní líčení, které v ní probudí ženskost. Jana si také přála obměnit šatník, aby vypadala mladší. S tím jí pomohl stylista, který vybral módní a mladistvé kousky v obchodním domě C&A. Doporučil jí krátké bundy, pončo a úzké džíny.

Psycholog: Zachránili ji přátelé!

„Ve spoustě případů se stává, že člověk, který si prožije něco hrozného, jako byl v jejím případě zanedbaný porod, upadne posléze do stavu apatie, kdy je mu všechno jedno. Jí sice nevadilo, že nabrala tolik kilogramů, a i když ji manžel podporoval, bylo by jen otázkou času, kdy by se mu zastesklo po přitažlivé ženské. Hrozilo by, že by si třeba našel milenku. Přátelé ji víceméně od budoucí krize zachránili,“ řekl Blesku psycholog PhDr. Jan Novák.

Přihlaste se i vy!

V pořadu Úsměv vám sluší se reportérka Tereza Kühnelová za pomoci týmu odborníků snaží změnit život ženám s těžkým životním příběhem. Pořad se vysílá každou druhou středu na Blesk.cz. Pokud i vy chcete najít svou krásu a změnit svůj osud, napište nám a pošlete svou fotografii na promena@blesk.cz a my vám vykouzlíme úsměv na tváři.

 

Fotogalerie
46 fotografií