Vyloučení Dominiky nijak nepřekvapilo. V podstatě se očekávalo. Ale ty jsi označila Mira Šmajdu. Proč vlastně?

Přestože se Dominika jevila jako nejslabší článek, pro mě byl a je nejméně umělecky zajímavý Miro Šmajda. On mě – a to i přes veškerý respekt - neoslovuje. Sice se snaží být rocker, protože tahle muzika ho baví, ale v podstatě je typem romantika, obdobou Petera Nagye. Mimochodem i Nagy chtěl být kdysi rockerem...

Troufám si tvrdit, že odchod Dominiky byl jedním z nejhezčích. Byla na něj připravená, rozloučila se krásnou písní. Dojala tě, dojala Haberu. Myslíš, že se stejnou noblesou skončí i grand finále?

To si nemyslím. Když se loučí ženská, emocí je vždycky víc. S výjimkou Honzy Bendiga. On má ale v sobě ženskou duši. Velké srdce a citů na rozdávání. Byl náš benjamínek. Byl jedinečný. Neměl vypadnout. Ale k otázce – ve finále slzy nepotečou, to bude oslavou vítěze.

Dnes jsi sice označila za nejslabšího Šmajdu, ale domníváš se, že má Chodúr v duelu s ním vítězství jisté?

Rozhodně ne. Štěstěna je velmi vrtkavá. Příkladem je Miro Šmajda. Před pár týdny by nikdo z nás nepomyslel, jak daleko to dotáhne. On se ale nedal našimi pochybami zviklat. Vsadil na sebe a na diváky a ono to vyšlo. Nic není definitivní. Teď ani po soutěži. Hudební reality show bude v praxi pokračovat dál. Co já vím, jak to kdo rozbalí...

Kdo má podle tebe z finalistů největší šanci prosadit se?

Myslím, že Martin Chodúr, Ben Cristovao a z dívek nejspíš Dominika Stará, která se ukázala jako velmi snaživá.

Dominika Stará? Šestnáctiletá bezelstná panna ze Šamorína?

To se nevylučuje. Měli jsme pár měsíců možnost soutěžící sledovat. Dominika v SuperStar dospěla, stala se zdravě suverénní a neztratila pokoru. V tlaku konkurence se z ní stalo ambiciózní děvče. A hlavně, ona je typ, který vyhovuje vkusu masového publika.

Jaký máš dojem z včerejšího večera věnovanému repertoáru Richarda Müllera?

Potěšil mě. Richard i jeho písničky si takovou poctu zaslouží. Müller dal tomuto kolu nevídanou lidskost. Smekám před jeho upřímností, otevřeností, s jakou se s finalisty bavil. Je dobře, že mluvil o maniodepresi. Řada lidí si řekne: když se k ní přiznává taková osobnost, přiznám si ji i já a půjdu k psychiatrovi. Nehledě na jeho radu, kterou udělil Chodúrovi i všem ostatním, když podotknul, že nezpíváme pro prachy, jen za to bereme gáži. Je to naše práce a my máme to štěstí, že ji milujeme.

Zazněly námitky, že spojení Müllera se SuperStar nebylo šťastné. Zadání zpívat jeho hity bylo vnímáno jako scestné. Přetřásal se i comeback Müllera…

Jistě. Přetřásalo se i to, zda je Richard pro mladé finalisty náležitý vzor. Povinnou interpretaci jeho písniček beru jako zkoušku empatie vůči textu, prověrku schopnosti vcítit se do prožitku druhého. Na jedné straně talentovaní toužící se dostat do showbyznysu a na druhé hvězda, jejíž emotivní duši soukolí showbyznysu semlelo. Není to snad memento? Myslím, že ano. Mimochodem, novináři se mě ptali, jaký mám názor na možný návrat Müllera. Ale on ho už v SuperStar udělal. Jeho singl se jistě stane hitem, bude se hrát v rádiích. Müller vždycky bude budit respekt. I přes životní kolapsy si ho totiž dávno zasloužil.

Fotbal na Facebooku

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz

Stahuj písně ze SuperStar!
Autor: Blesk.cz