Malý Davídek dokonce v sobotu večer dostal nejvíce hlasů ze všech deseti soutěžících! Je vidět, že naše národy jsou empatické, což je na jednu stranu hezké, kdo by nechtěl podpořit malého klučinu s těžkým osudem.

Jenže nemělo by jít v této soutěži především o talent? Neudělala porota chybu už v divadle, když malého Davida na vozíku poslala před televizní kamery?

Každopádně Davídka do soutěže přihlásili jeho rodiče. Ti pak litovali, chtěli dokonce odstoupit ze soutěže, nakonec tak neučinili. Možná chtěli zjistit, jakou moc má soucit a hlasy diváku. Do hlav rodičům Davida Dostála ale nevidíme, možná opravdu jen chtěli splnit sen malému klukovi a do soutěže nešli za vidinou peněz.

Je to spravedlivé?

Jak to ale má celé vnímat jedenáctiletý talent Adam Kmenta z Máslovic u Prahy. Tanec ho baví, bylo vidět, že si to užívá a je šikovný. Jenže tak trochu tušil, že jeho výkon nemusí stačit. Dokonce Davídkovi finále i přál, ale v koutku duše doufal ve svůj postup. Nestalo se tak. Přestože Jacksona předvedl na jedničku.

"Všechno bylo dotaženo do detailu," řekl Adamovi Zdeněk Troška, s ním souhlasila i Adela Banášová. Jediná výtka padla od Paľa Habery, ten poukázal na Adamovu postavu. "Kdyby Jackson papal jako ty, tak by tu mohl být doteď," prohodil s úsměvem. Všichni imitátoři Jacksona přece nemusí být na kost vyhublí, že?

Porota byla na vážkách

Davídek se představil v medailonku, který na diváky musel zapůsobit dojemně. Pak vystoupil a diváci mu srdečně tleskali, jenže porota byla trochu na vážkách. "To je problém posuzovat neporovnatelné, je to otázka, na jedné straně kluk zdravý plný energie, na druhé straně sedmiletý kluk po operaci a dva měsíce na to se postaví na nohy," vystihl momentální situaci Troška.

Nato si Banášová oddychla, že rozhodnutí je naštěstí na divácích. No uvidíme, jestli bude mít Davídek šanci i ve finále. Takže je na vás, na jakou stranu se přikloníte, jestli budete hlasovat pro talent, nebo ze soucitu.

Co jste ještě viděli?

Dalším strhujícím duelem byl úžasný kouzelník Magic Alex a naprosto trapný klaun Pupa. Ten svůj ubohý výstup zachránil jen tím, že si ke svému číslu Večerníčka přibral krásnou asistentku Adelu Banášovou. Ta jeho nadšení ale nesdílela. Není divu, když mu musela ve výšce dvou metrů sedět na ramenou a pak dokonce s Pupou jezdit na jednokolce.

"Tohle není sranda," zajíkala Banášová a občas strachem zapištěla. Naštěstí však k žádnému úrazu nedošlo, ale na Adele bylo vidět, že je ráda za konec vystoupení. Do finále z duelu právem postoupil kouzelník Magic Alex. Dále postoupila taneční folklórní skupina Čarovné ostrohy, Martin Hauk s tančícím letadýlkem a zpívající duo sexy zpěvaček Gitanas.

Mareš zachraňoval trapné výstupy Suchánka

Moderátor Mareš tentokrát svůj výstup v Talentmanii zlepšil, jeho vtipům se dalo zasmát a mnohdy musel zachraňovat trapasy porotců Genzera a Suchánka. Navíc Suchánek ten večer opravdu perlil. Jeho nechutných sexistických narážek si musel všimnout každý. Myslí taky na něco jiného?

Porota ve složení Troška, Banášová a Habera byla opět nemastná neslaná. Chtělo by to více přidat na osobních názorech a více přitvrdit. Ne pouze říkat: to se mi líbilo. Chtělo by to příště více nápaditosti.

:gallery:true:true:true:gallery:true:true:trueLíbil se vám tento článek? Hlasujte pro Blesk.cz v anketě Křišťálová lupa o nejlepší český web. Děkujeme.

 

Fotogalerie
8 fotografií