Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak šel čas s Meghan Markleovou: Malá feministka, divoká herečka i žena prince!

/
  • Meghan oslavila 42. narozeniny!
    4. srpna 2023 ● 05:00

    Teprve před pěti lety se přivdala do britské královské rodiny a za tu dobu už stihla změnit opravdu mnohé. Meghan Markleová se stala z méně známé herečky ženou, jejíž jméno zná celý svět! 4. srpna oslavila 42. narozeniny. 

  • 1.

    Skromné začátky

    Meghan Markleová se narodila 4. srpna 1981 v Los Angeles v Kalifornii do poměrně skromných poměrů. Její otec Thomas Markle se živil jako osvětlovač a kameraman a tehdy měl už 17letou dceru Samanthu a 15letého syna Thomase Juniora. Maminka Doria Raglandová byla kosmetička. 

    Meghaniny rodiče se rozešli, když jí byly pouhé dva roky. Kontakt ale udržovala s oběma – přes týden žila u matky a o víkendech u otce. 

     

  • 2.

    Výhra v loterii

    Meghan často a ráda odkazuje na své dětství ve skromných poměrech, pravdou ale je, že se rodině poměrně brzy začalo dařit podstatně lépe. Táta Thomas za svou práci u filmu dokonce získal cenu Emmy! 

    A brzy přišlo další štěstí. V roce 1990, když bylo Meghan 9 let, vyhrál její táta v loterii 750 tisíc dolarů (přes 16 milionů korun)! S jejich pomocí byl dceři schopen zaplatit vzdělání na soukromé škole a vyslat ji tak na cestu, která ji postupně dovedla až do náručí prince Harryho

    Markle si nicméně peněz dlouho neužil. Kvůli špatným investicím o všechno přišel a v roce 2016 dokonce vyhlásil osobní bankrot. 

  • 3.

    Boj s reklamou

    Meghan ráda říká, že na základní škole rozhodně nepatřila mezi oblíbené. Byla prý podivínskou šprtkou, která měla každý den hned několik kroužků a ve všech se snažila být nejlepší. Nezastavila se prý před ničím! 

    Když proto jednoho dne viděla v televizi sexistickou reklamu na saponát značky Procter & Gamble, neváhala ani minutu a rozhodla se společnosti napsat, aby spot změnila. Klíčová byla formulace, že „ženy bojují s mastným nádobím“. Školačka tehdy uspěla: společnost vyslyšela její prosbu a slovo ženy nahradila slovem lidé. 

  • 4.

    Ambice a charita

    Ambice změnit svět k lepšímu ji neopustily ani v následujících letech. Zatímco se ostatní puberťáci honili za prvními láskami a prožívali svá soukromá dramata, Meghan dobrovolničila a vařila polévku pro bezdomovce ve Skid Row, té vůbec nejhorší části Los Angeles. 

    Po přijetí na Northwestern University v Illinois pracovala pro neziskovku, která potřebným rozdávala oblečení. Později se dostala na stáž na americkou ambasádu v Buenos Aires, v diplomacii ale nepokračovala a místo toho se ve stopách svého táty vydala směr showbyznys. 

  • 5.

    Začátky v televizi

    V malých rolích se Meghan objevila například v seriálech Kriminálka New York nebo Century City a podařilo se jí získat i několik zakázek jako modelka. V letech 2006 a 2007 účinkovala jako „dívka s kufříkem“ v soutěžním pořadu Deal Or No Deal, obdobě našeho pořadu Kufr. Později ji ale přestalo bavit být jen „hezká tvářička“ a pořad dobrovolně opustila. Následovaly menší role ve filmech Dostaň ho tam (2010), Nezapomeň na mě (2010) a Šéfové na zabití (2011). 

    Meghan Markle v seriálu Hranice nemožného
    Meghan Markle v pořadu Deal Or No Deal
    Meghan Markle v krimifilmu Anti-Social
    Meghan v komedii Dater's Handbook

  • 6.

    První manželství

    Právě v roce 2011 se Meghan poprvé vdala! Za muže pojala Trevora Engelsona, s nímž dohromady strávila téměř 10 let. Dohromady se dali v roce 2004, když bylo Meghan jen 23 a Trevorovi 28. 

    Neformální obřad na Jamajce zabral podle webu The Sun sotva deset minut, následné oslavy se ale protáhly na celé čtyři dny. Byl to právě Engelson, kdo své nevěstě pomohl k roli v hitu Nezapomeň na mě s Robertem Pattinsonem (37) v hlavní roli – byl totiž jedním z producentů filmu. 

    Jak už dnes víme, láska jim ale bohužel nevydržela. V roce 2013 šli manželé od sebe z důvodu „nepřekonatelných osobnostních rozdílů“.

  • 7.

    Průlom v Kravaťácích

    A pak už přišel Meghanin velký průlom... Jedna z hlavních rolí v úspěšném seriálu Kravaťáci! Po sedm sérií zde hrála právničku Rachel Zaneovou, lásku hlavního hrdiny. Se seriálem skončila v roce 2018 jen pár měsíců předtím, než se provdala za prince Harryho. Po jejím odchodu byly natočeny ještě další dvě série. 

  • 8.

    Setkání s princem

    S princem Harrym se Meghan seznámila v roce 2016 díky společným přátelům. Nejdřív si čile psali přes Instagram, kde aristokrat sbalil pohlednou herečku na fotky zvířat a scenerií z jeho milované Afriky. Následovalo první rande, na které princ sice dorazil pozdě, což Meghan naštvalo, uchvátila ji ale jeho bezprostřednost a charisma. A lovestory tak mohla začít!

  • 9.

    Královská svatba

    Nejprve svou lásku tajili, netrvalo ale dlouho a všechno prasklo. Meghan, tehdy už známá herečka, skončila v Kravaťácích, smazala si všechny účty na sociálních sítích a v květnu 2018 přišla megalomanská královská veselka v kapli svatého Jiří ve Windsoru. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů! Tereza Kühnelová

  • 10.

    První miminko

    Novopečená vévodkyně vzbudila v britských občanech smíšené emoce. Zatímco jedni oceňovali závan svěžího větru a novou krev, na jiné působila jako rušivý element a byla jim spíš trnem v oku. Když pět měsíců po svatbě královská rodina oznámila její těhotenství, objevily se dokonce spekulace, že si všechno vymyslela a bříško, které nosí, je falešné.

    6. května 2019 se manželům narodilo napjatě očekávané první miminko – princ Archie Harrison Mountbatten-Windsor (4). Novopečená rodinka tehdy bydlela v sídle Frogmore Cottage v Londýně. 

  • 11.

    Odchod z monarchie

    Vévodkyně ze Sussexu si nicméně sympatie britských občanů nikdy úplně nezískala a v monarchii se jí prý nežilo dobře. Jak už dnes víme z četných vyjádření Meghan i Harryho, královská rodina měla být rasistická a proti Meghan zaujatá, v ničem jí údajně nepomáhali a na americkou herečku toho začalo být trochu moc. V roce 2020 proto zčista jasna s Harrym oznámili odchod od královské rodiny a následovalo stěhování do USA. 

    Sídlo manželů v Montecitu
    Sídlo manželů v Montecitu

  • 12.

    Americká princezna

    Tříčlenná rodina zakotvila v Meghanině rodné Kalifornii a co nevidět se rozrostla: 4. června ‎2021‎ se narodilo páru jejich druhé dítě – princezna Lilibet Diana Mountbatten-Windsorová (2). 

    Harry a Meghan už nežijí z královské pokladny, a tak shání finance na svůj nákladný životní styl, kde se dá. S Netflixem natočili kontroverzní dokument Harry & Meghan, vévodkyně vydala několik epizod podcastu Archetypes a princ napsal memoáry s názvem Náhradník. Zlí jazykové tvrdí, že by se hvězda Kravaťáků ráda stala součástí hollywoodské smetánky, zatím si ale sympatie místních prominentů příliš nezískala. Vévodkyni se nicméně podařilo uzavřít smlouvu s agenturou, která zastupuje filmové hvězdy... A tak není vyloučené, že ji ještě uvidíme na filmovém plátně!

    Princ Archie

  • 13.

    Galerie

    Na všechny fotografie se podívejte do galerie! 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

    Fotogalerie
    513 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 12

Uživatel_5618929: Ježiš, polopravda zde?! Už jsem tě málem oplakala😂😂😂😂😂 O zámořském páru se píše neustále proto, že tento pár v zoufalé touze po vlastním soukromí leze do médií oknem, když je předtím vyprovodili dveřma. V pozérství si s nikým nezadají, to by mohli vyučovat na univerzitě. To je jedna věc. A druhá: to, že nejsi schopná pochopit, že jsi s těma svejma vejmyslama už trošku jak ohraná deska, je tvoje věc. Pokud víš, že je někdo hrozbou pro monarchii, měla bys jednat. Máš v zádech vojáky ze Sierra Leone, to nejsou žádný vořezávátka, určitě by ti rádi s ochranou monarchie pomohli! Je to na tobě!

(09. 08. 2023 20:09)

1pravda1:

(04. 08. 2023 12:27)

Milla: Pochopil jsem,samozřejmě ale jen tak bokem-feministka co všechno vo dokázala má díky svatbě s celebritou(i když je to superblb) je taky dobrá komedie.

(04. 08. 2023 10:57)

Milla: Tak tak.

(04. 08. 2023 10:53)

Milla: Nechte už těch kydů,Camilla neudělala nikdy nic špatného vy prolhaná pravdo.Žádná Eilliamova nevěra se nekoná a kdybyste měl aspoň třetinu mozku bylo by vám to jasné.

(04. 08. 2023 10:53)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy