Meghan Markleová, která v současné době žije ve svém sídle za 14 milionů dolarů (více než 300 milionů korun) v Kalifornii poté, co společně se svým manželem s modrou krví odstoupili od královských povinností, měla podle zasvěcených dosti mylné představy o tom, jaký bude probíhat její život v královské rodině. Královský životopisec Tom Quinn (67) ve své nové knize Gilded Youth (česky Pozlacené mládí) použil výpovědi zaměstnankyň Kensingtonského paláce, které si prý na Meghan velice dobře pamatovaly.

Meghan, do té doby hvězdička seriálu Kravaťáci a úspěšná bloggerka, prý byla ohromena realitou života. A ne v dobrém slova smyslu. „Nemyslím si, že v celé historii existoval větší rozdíl mezi tím, co někdo očekával, než se stal členem královské rodiny, a tím, co zjistil, jak to opravdu funguje,“ citoval slova dotyčného zdroje britský deník DailyMail. „Byla globální superstar, ale najednou jí říkali, co může a nemůže dělat, co může a co nesmí říkat. Nenáviděla to.“

Vévodkyně byla sice oslněna celosvětovou slávou, s níž se post členky britské monarchie vázal, zároveň ale prý byla šokována tím, že nikdy nebyla v popředí veškerého zájmu zrovna ona. Podle dalšího svědectví zpoza zdí královského paláce byla manželka prince Harryho (38) nespokojená, že se s ní zachází jako se „služebnicí lidu“ a ne jako s hvězdou, kterou se cítila být. To je ostatně styl života, který jí vyhovuje - i v USA se stýká výhradně s „áčkovými“ celebritami.

Meghan ve svém rozhovoru s Oprah Winfreyovou (69) tvrdila, že „nikdy svého manžela nevyhledávala online“, když spolu začali chodit, a věděla jen málo o britské královské rodině. To ale bylo jejím okolím vyvráceno - Meghanina kamarádka na ni práskla, že má knihu o princezně Dianě (†36) a také kazetu, na které je její svatba s princem Charlesem (74). Při návštěvě Británie se pak Meghan nadšeně fotila před Buckinghamským palácem a o svatbě Kate Middletonové (41) a prince Williama (40) zase psala na svůj dnes už deaktivovaný blog The Tig.

Video
Video se připravuje ...

Meghan, vévodkyně ze Sussexu: Čím rozvedená herečka okouzlila prince Harryho Videohub

Bývalou herečku čekalo ještě jedno nemilé zjištění. Meghan prý byla „překvapená a zklamaná“, že princ Harry „měl velmi málo peněz“. Což potvrzuje jiná svědectví, která líčí vévodkyni jako osobu posedlou penězi. „Představovala si, že Harryho jmění bude mít hodnotu stovek milionů, ne-li miliard, a teď si to musí vynahradit, popisoval expert na královskou rodinu Tom Bower (76). Životní styl hodný superstar si jakožto pracující členové královské rodiny nemohli dovolit...

Po rozhodnutí páru opustit britskou monarchii přitom bylo oznámeno, že se současný král Karel III. rozhodl vyplácet svému nejmladšímu synovi žijícímu v USA kapesné, co mělo v průměru kolem 2,3 milionu liber ročně (necelých 61 milionů korun). Pár si však stěžoval, že tato částka pokryla 95 procent jejich kancelářských výdajů. Později uzavřeli smlouvu s Netflixem - za dokument dostali až 88 milionů liber (2,3 miliardy korun). Kromě toho jim za podcasty zaplatilo Spotify na 30 milionů liber (necelých 800 milionů korun).

Žít však museli „skromně“ - z dědictví po princezně Dianě, která Harrymu odkázala na 20 milionů liber (skoro 530 milionů korun), a 7 milionů liber (185 milionů korun) od jeho prababičky, královny-matky (†101). Výše Meghanina jmění se v době veselky odhadovalo na 4 miliony liber (106 milionů korun). Na nedostatek financí by si tedy slavný pár rozhodně nemohl nikdy stěžovat... a přece si stěžují.

Fotogalerie
52 fotografií