Kníže Albert II. Monacký (65) se v neděli zúčastnil závodů formule 1, které se konaly na městském okruhu v Monaku, a společnost mu dělala jeho manželka, bývalá olympijská plavkyně Charlene. A té se na sebe rozhodně podařilo strhnout pozornost širokého okolí. Ani ne tak kvůli svému oblečení, kterým byly pouzdrové šaty v námořnické modré barvě s duhovými proužky, jako spíše svým novým účesem - respektive, novou barvou vlasů.

Krátký účes, který se už pro ni stal ikonickým, nezměnila, zato platinová barva, které byla po dlouhá léta věrná, je minulostí - nyní je z ní bruneta s kaštanově hnědými vlasy. Proces postupného ztmavování byl vidět již na korunovaci krále Karla III. (74), která se konala začátkem května. Tehdy si ještě Charlene ponechávala světlé prameny. Nyní však dala definitivně sbohem i posledním odstínům blond barvy a je to změna skutečně výrazná.

Video
Video se připravuje ...

Robbie Williams bavil monackého knížete Reuters, Daniela Pilařová

Charlene v minulosti nejednou dramaticky změnila svou vizáž. Přestože členové královských rodin se svými vlasy obvykle moc neexperimentují, monacká kněžna se už v roce 2016 nechala ostříhat nakrátko a o čtyři roky později šokovala vyholenou půlkou hlavy. V té době se začalo spekulovat o krizi v jejím manželství, Albert je známý proutník s přiznanými nemanželskými potomky, a proto si mnozí vysvětlují její účesové změny jako akt rebelie a jediný způsob sebevyjádření.

K manželské pohodě nepřispělo ani dlouhé odloučení. V roce 2021 se Charlene půl roku léčila v rodné Jihoafrické republice ze silné infekce ucha, nosu a krku a podstoupila zde i operaci. Poté trávila čas v sanatoriu ve Švýcarsku, kde se několik měsíců zotavovala z emočního i fyzického vyčerpání. Poprvé se objevila na veřejnosti koncem dubna 2022 a od té doby se aktivně zapojuje do veřejného života. Jak si však lze všimnout, po boku manžela se skoro nikdy neusmívá...

Fotogalerie
64 fotografií