Incident se udál na recepci pořádané královou chotí Camillou (75) u příležitosti kampaně proti domácímu násilí páchanému na ženách. Na této akci se to celebritami jen hemžilo. Pozvání přijaly například královny Rania (52) z Jordánska a Mathilde (49) z Belgie nebo třeba Spice Girl Melanie Brownová (47). Lepší okamžik si lady Susan vybrat opravdu nemohla.

Nevítaná

Z ničeho nic se vynořila a oslovila Ngozi Fulaninovou (57), ředitelku charitativní organizace Sistah Space ve východním Londýně. Dotírala na ni dotazy o jejím původu a nedala se jen tak odbýt. „Z jaké části Afriky jste?“ ptala se bývalá královnina důvěrnice. „Trvalo to asi pět nebo deset minut. Bez ohledu na to, kolikrát jsem jí odpověděla, že pocházím z londýnského Hackney. To ale nebylo to, co chtěla slyšet,“ uvedla bojovnice za práva žen, která nikdy nežila mimo Británii.

„Cítila jsem se velmi »nevítaná«,“ dodala. Přesto ale přímo nežádala, aby zvědavá žena přišla o práci. Doplnila jen, že by zaměstnancům paláce neuškodilo kulturní školení.

Husseyová byla blízkou spolupracovnicí královny, pracovala pro ni šest dekád. Ženy si byly tak blízké, že vladařku dokonce doprovázela na pohřeb prince Philipa (†99).

Video
Video se připravuje ...

Nejhorší chvíle britské královské rodiny odhaluje pátá řada Koruny! Netflix, idh

Fotogalerie
55 fotografií