Na závěrečném průvodu, který v neděli uzavíral prodloužený víkend plný oslav královnina jubilea, se to dětmi jen hemžilo. Ti nejmladší členové královské rodiny ale povětšinou chyběli... 

Dcera princezny Anne (71) Zara Tindallová (41) sice přivedla starší dcery Miu (7) a Lenu Elizabeth (3), nejmladšího Lucase (1) ale raději nechala s chůvou. Stejně postupovala i princezna Beatrice (33), která před osmi měsíci přivedla na svět svou zatím jedinou dceru Siennu Elizabeth Mapelli Mozziovou.

Královská premiéra    

Její mladší sestra princezna Eugenie ale všechny překvapila. S manželem Jackem Brooksbankem (36) totiž teprve ročního Augusta Philipa vzali s sebou! A odbyli si tak jeho historicky první královské vystoupení. 

Průvod sledovali společně s dalšími čestnými hosty na tribunách, aby měli co možná nejlepší výhled. Malého Augusta stylově navlékli do košile s límečkem a světle modrého svetru, na kterém se skvěla britská vlajka. Navzdory tak nízkému věku byl chlapeček překvapivě hodný a zdálo se, že hlasitou hudbu i davy lidí zvládá dobře. 

Prapravnuk královny titul nedostal

August je sice přímým potomkem královny Alžběty II., žádný titul ale nemá. Tituly prince nebo princezny se totiž dědí po otci. A chlapec má sice urozenou maminku, jeho táta ale pohází takříkajíc z lidu.

Princezna Eugenie je dcerou nechvalně proslulého prince Andrewa (68), který má aktuálně máslo na hlavě kvůli sexuální megaaféře kolem zneužívání nezletilé. Andrew je třetí ze čtyř dětí královny Alžběty a August je tak jejím prapravnukem.

 

VIDEO: Megaoslava platinového jubilea královny Alžběty II.: Tohle svět ještě nezažil!

Video
Video se připravuje ...

Megaoslava platinového jubilea královny Alžběty II.: Tohle svět ještě nezažil! Reuters

Fotogalerie
410 fotografií