Paní Dagmar v pondělí 6. června, kdy se konalo poslední rozloučení s Josefem Abrhámem v kostele sv. Anežky na Spořilově, byla v jednom kole. Na mši dorazila pozdě, takže svou káru musela rychle zaparkovat, kde bylo místo, a jaksi jí nedošlo, že blokuje celou silnici.

Ještě než šla k řečnickému pultu, stihla natočit video. „Já teď čekám v zákristii na Pepíka Abrháma, připravila jsem si takovou řeč, kterou jsem konzultovala s Josífkem, se kterým jsme včera dlouho do noci hovořili. Až na mě přijde řada, tak mu to řeknu, a pomodlete se za něj. Děkuji.

Po proslovu okamžitě opustila kostel a odfrčela svým autem. Zřejmě opět měla neodkladné povinnosti, protože jako rodinná přítelkyně Abrhámových a Libušky by přece bezdůvodně takhle nemizela.

VIDEO: Dagmar Havlová na pohřbu Abrháma (†82): Přišla na poslední chvíli, po projevu hned zmizela

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová na pohřbu Abrháma (†82): Přišla na poslední chvíli, po projevu hned zmizela David Turek, Elmer Carvalho

Mše skončila okolo 15. hodiny a syn Abrháma Josef všechny pozval do nedaleké restaurace na smuteční hostinu. Tam se přemístil Jiří Bartoška (75), Jiří Macháček (54) s partnerkou Kristinou nebo Eliška Balzerová (73) s manželem Janem a spousta dalších. Posedávali venku, popíjeli pivo a občas si zašli dovnitř pro občerstvení. Do rozjetého mejdanu po 18. hodině vplula i Havlová. Od Macháčka se nechala olíbat, s "malým" Pepou se přivítala vřelým objetím...

Tentokrát auto neřídila ona, ale její asistentka a vzala s sebou i svoji milovanou boxerku. Zatímco panička si šla pro sladkosti a pití, Grace v horku polehávala na studené zemi a nechala se drbat za ušima od Bartošky a spol.

Většina smutečních hostů popíjela pivo, ale z restaurace se nechali odvézt taxi nebo těmi, kdo nepil.

Fotogalerie
65 fotografií