Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To NEJ z platinové párty v paláci: Dojemné vyznání Charlese a corgi na obloze!

/
  • Platinová párty
    5. června 2022 ● 13:20

    Třetí den oslav královnina platinového jubilea uzavřela Platinová party plná hvězd! Nechyběly dojemné proslovy nebo roztomilé překvapení od královny.

  • 1.

    Diváci čekali hodiny

    22 tisíc lidí, kterým se poštěstilo získat lístek na koncert plný hvězd, zaplnilo ulici The Mall před Buckinghamským palácem již v sobotu ráno – nadšenci neváhali čekat dlouhé hodiny. Na místě se stanovalo, popíjelo a lidé si všeobecně užívali slavnostní atmosféru. Vznikl tak v podstatě improvizovaný festival. 

  • 2.

    Video s Paddingtonem

    Program překvapivě odstartovala sama královna (96)! Ta publikum překvapila tajně předtočeným skečem, ve kterém se objevila s pohádkovým medvídkem Paddingtonem. 

    Animovaný medvídek na videu přijde do paláce na čaj. Konvici ale vypije celou sám, a tak královně nabídne alespoň sendvič s marmeládou. „Díky, mám svůj,“ zareaguje královna a vytáhne z kabelky vlastní sendvič. Medvídek královně poděkuje za všechno, co pro svou vlast vykonala. „To je velmi milé,“ odvětí panovnice.

    Královna s medvídkem pak na šálky společně vyťukají začátek slavné písně kapely the Queen We Will Rock You... a kapela Queen posléze odstartovala svou show!

    „Její Veličenstvo je dobře známé svým smyslem pro humor, takže by nemělo být překvapením, že se rozhodla zúčastnit dnešního skeče,“ uvedl palác v prohlášení.

  • 3.

    Kdo vystoupil?

    Jako první zahrála kapela the Queen. Vystoupili také Rod Stewart, Diana Rossová, Adam Labert, Alicia Keysová, Jason Donovan, Sam Ryder, Mabel, Ella Eyre, Celeste, Duran Duran, Nile Rodgers, Andrea Bocelli,  Geroge Ezra, Andrew Lloyd Weber a Manuel Miranda, Mimi Webb, Craig David, Guy Garvey a Elbow nebo Jax Jones. 

  • 4.

    Speciální show Eltona Johna

    Mezi hvězdami, které se zapojily, byl i legendární sir Elton John (75). Jeho vystoupení ovšem bylo speciální... John totiž v sobotu večer v rámci svého rozlučkového turné vystupoval v italském Miláně, jeho performance proto byla dopředu předtočená v prostorách Buckinghamského paláce a divákům se pouze promítala na obřích obrazovkách. Johnův obličej v tu chvíli ozdobil Buckinghamský palác. 

  • 5.

    Dojemný proslov Charlese

    Kromě písní nechyběly ani proslovy. Ten nejdůležitější měl nepochybně princ Charles (73). „Vaše Veličenstvo, maminko,“ začal svou řeč. Budoucí král vyzdvihl emoce, kterými je prodloužený "platinový" víkend nabitý a podekoval mamince za mnohaletou službu.

    „Smějete se a pláčete s námi a především jste tu pro nás po celých těch 70 let. Slíbila jste, že budete sloužit celý život - stále to plníte. Proto jsme tady,“ vzkázal jí. Uvedl také, že by si sobotní show užil i jeho tatínek. 

  • 6.

    William zmínil životní prostředí

    Svou řeč přednesl i princ William (39). Ten mimo jiné zmínil potřebu ochránit planetu a životní prostředí a připomněl, že královna je na světě už téměř sto let a za tu dobu se svět radikálně proměnil. Na konci proslovu William uvedl, že navzdory všem problémům je po své babičce optimista.

  • 7.

    Nadšená princátka

    Na písně Alicii Keysové, kapely Duran Duran nebo Craiga Davida si spolu se zbytkem publika zazpívali i členové královské rodiny. Zdaleka největším hitem byla ale píseň Sweet Caroline – ta oslovila hlavně královskou drobotinu! V první řadě si děti nadšeně prozpěvovaly a vrtěly se na židličkách.

  • 8.

    Harry a Meghan nepřišli

    Ačkoli na místě byli snad všichni královnini příbuzní, princ Harry a Meghan Markleová nepřišli. Zřejmě jim v tom opět zabránila jejich touha po soukromí a po tom, aby na sebe nepřitahovali pozornost.

  • 9.

    Těhotná Pippa?

    Řadě zvědavců neunikl fakt, že mladší sestra vévodkyně Pippa Middletonová (38) až podezřele zářila! Mamince malé Grace (1) a Arthura (3) se pod zelenými šaty navíc rýsovalo kulaté bříško. Že by se snad rodina opět rozrůstala?

  • 10.

    Vzpomínky na Philipa

    Oslavy přišly téměř přesně rok poté, co rodinu opustil královnin manžel, princ Philip (†99). Akce byla proto prodchnutá i vzpomínkami na Philipa. Princ zemřel 9. dubna 2021 z přirozených příčin. 

  • 11.

    Světelná show z dronů

    Na megashow sice chyběl ohňostroj, o světelnou show ale diváci nepřišli. Postaraly se o ni totiž sehrané drony! Ty nad hlavami publika vytvořily královnin portrét, konvičku na čaj nebo pejska corgiho.

     

  • 12.

    Musela zasahovat policie

    Jako na každé velké akci, ani tentokrát se to neobešlo bez nějakých těch problémů. Několikrát musela zasahovat i policie. Všechny výtržníky se naštěstí podařilo zpacifikovat. 

  • 13.

    Galerie

    Na více fotografií se podívejte do naší galerie. 

     

    VIDEO: Megaoslava platinového jubilea královny Alžběty II.: Tohle svět ještě nezažil!

    Video
    Video se připravuje ...

    Megaoslava platinového jubilea královny Alžběty II.: Tohle svět ještě nezažil! Reuters

    Fotogalerie
    254 fotografií

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy