Vévodkyně Camilla minulý měsíc prodělala nákazu koronavirem. Pozitivní test měla čtyři dny po svém manželovi, princi Charlesovi (73), který covid chytil už podruhé. Oba dva jsou třikrát očkovaní. 

Ani tři týdny po překonání nemoci ale Camilla není zcela v pořádku a některé potíže u ní nadále přetrvávají. Když v úterý ve svém sídle přivítala veslařky Kat Cordinerovou, Abby Johnstonovou a Charlotte Irvingovou, oznámila jim, že se ještě necítí zcela ve své kůži.

„Chvílemi zřejmě přijdu o hlas, budu se dusit nebo kašlat,“ omluvila se vévodkyně dopředu. „Už jsou to tři týdny a pořád se toho nemůžu zbavit,“ posteskla si. 

Sportovkyně měly pro její potíže pochopení. Jedna z nich, Kat Cordinerová (42), se v únoru stala první ženou v historii, která navzdory poslednímu stádiu rakoviny úspěšně převeslovala Atlantický oceán. „Lidé si myslí, že je to 'rakovina, chemoterapie, smrt', ale já chci dokázat, že pořád můžete žít plnohodnotný život,“ řekla pro The Times

Společně s Johnstonovou a Irvingovou zdolaly 3 tisíce mil Atlantiku (4,8 tisíc kilometrů) za 42 dní, 7 hodin a 17 minut. Posloužila jim k tomu sedmimetrová loď jménem Dolly Parton.

VIDEO: Eskymáci hekáním odbourali Charlese a Camillu. Vévodkyně smích neukočírovala

Video
Video se připravuje ...

Eskymáci hekáním odbourali Charlese a Camillu. Vévodkyně smích neukočírovala Blesk TV, The Royal Family Channel

Fotogalerie
129 fotografií