Všechno to do sebe zapadá. „Kam jinam bych měla jít než k dětem?“ odpověděla skladatelova exmanželka na otázku otázkou. A spokojeně dodává: „Aspoň se mohu starat o vnoučata.“ Dovede s nimi pořádně skotačit. Vystudovaná právnička a matka tří dětí to s drobotinou umí a má vrozený velký smysl pro humor. Vnoučata ji milují. Kruh se tak pěkně uzavřel.

Právě v tomto domě žila s Láďou zpěvačka Iveta Bartošová (†48). Utekla odtud před více než dvaceti lety, když se skladatel a podnikatel neměl k rozvodu. A teď odchází i jejich syn Artur, který už se chce osamostatnit. Z garsonky, kterou tam obýval, se stěhuje k přítelkyni Simoně.

A nyní tam bydlí Aňa, jediná ze Štaidlových žen, které navlékl snubní prsten a dal příjmení. Žijí tady její nejstarší syn Jiří (48), právník po matce, se svou rodinou, a také dcera Karolína (41) s partnerem Davidem Talpou (52) a jejich dvěma dětmi. Jan (46), jenž vystudoval vysokou hotelovou školu, staví pro svou rodinu dům.

Matkou životního partnera Štaidlovy dcery Karolíny je skvělá dabingová herečka nositelka Ceny Thálie a zpěvačka, Hana Talpová (83). Ta je navíc příbuznou zesnulého skladatele Karla Svobody (†68).

Anna, za svobodna Pleskotová, měla tátu 'velké zvíře'. Václav Pleskot (†91) se v padesátých letech stal předsedou Čs. olympijského výboru. Poté působil jako tajemník na ministerstvu zahraničních věcí. Byl to on, kdo v říjnu 1968 podepsal v OSN za Československo Deklaraci lidských práv. Na konci kariéry byl pak ředitelem Čedoku. Aňa poznala Láďu, když dělala fotomodelku. Brali se v září 1974, a to už byl na cestě syn Jiří. I když měl skladatel milenky, rozvádět se nechtěl. S Ivetou Bartošovou si začal v roce 1986 a pak následovalo 13 bouřlivých let. Nakonec podala v roce 2001 návrh na rozvod sama Aňa. Na všem se spolu s Láďou v pohodě dohodli. Muzikant koupil exmanželce byt na Vinohradech, který nyní po přestěhování může pronajímat.

VIDEO: Ladislav Štaidl (†75): Seznam jeho slavných milenek!

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Štaidl (†75): Seznam jeho slavných milenek! Mall.tv

Fotogalerie
69 fotografií