Zdravotní stav princezny Charlene je v Monaku tématem číslo jedna. Princeznu loni v září hospitalizovali v Jihoafrické republice, kde podstoupila léčbu závažné infekce ucha, nosu a krku, která ji přivedla až k fyzickému kolapsu. „Byla vyčerpaná, fyzicky i psychicky. Byla na dně a nedokázala zvládat ani své oficiální povinnosti, ani život obecně... a dokonce ani rodinný život,“ prozradil tehdy o jejím zdravotním stavu princ Albert II. Monacký, a dodal, že Charlene potřebovala urychleně pomoc.

Tomu, že jeho paní stále není ve formě, nasvědčují i fotografie z Charlenina listopadového návratu do Monaka. Na letišti byla kdysi krásná monacká kněžna výrazně pohublá a bledá... 

Před svátky nastoupila na další léčbu, tentokrát na monacké klinice, kde ji před Vánocemi navštívil Albert s jejich společnými potomky, dvojčaty Gabrielou a Jakubem (7). A od té doby... zase ticho po pěšině. Tedy až na vyhlášení paláce, že se Charlene dočasně stahuje z veřejného života. Albert byl mezitím společně s dětmi vyfocen v Alpách na lyžování. Tam však vyrazil bez manželky, jíž údajně chybí ještě „měsíce a měsíce do úplného uzdravení“

VIDEO: Robbie Williams bavil monackého knížete a jeho manželku Charlene

Video
Video se připravuje ...

Robbie Williams bavil monackého knížete a jeho manželku Charlene. Reuters, Daniela Pilařová

Od té doby uplynul už jeden celý měsíc a o Charlenině zdravotním stavu se neobjevily žádné nové informace. Spekuluje se, že je monacké kněžna hospitalizována na psychiatrii, údajně kvůli problémům v manželství. Princ Albert měl odjakživa pověst velkého sukničkáře, čehož výsledkem jsou i jeho dvě nemanželské děti, Jazmin Grace Grimaldiová (29) a Alexandre Grimaldi-Coste (18). Jinde se zase píše, že Charlene tráví čas se svým milencem, jímž je prý ruský miliardář Vladislav Doronin (59).

Albert sice podobná nařčení vehementně popírá, jenže je více než podezřelé, že se Charlene neobjevila ani na oslavách St Devote Day, které se konají na počet svatého Devota, monackého patrona.

Na akci přitom nechyběl ani Albert, ani malá princátka Gabriela a Jakub. A ani Albertova sestra Caroline (65), hanoverská princezna, jeho synovec Louis Ducruet (29), syn princezny Stéphanie Monacké (56), a jeho sestřenice Melanie-Antoinette de Massy (27). Princezna Charlene, bývalá olympijská plavkyně, která 25. ledna oslavila čtyřiačtyřicáté narozeniny, tak promeškala další důležitý milník v rodině monacké královské rodiny. Stejně jako narozeniny svých dvojčátek a Vánoce. Snad se tedy brzy uzdraví... anebo jenom upokojí své příznivce tím, že se ukáže ve společnosti.

Fotogalerie
64 fotografií