Manželství monackého knížete Alberta II. a jeho ženy Charlene se otřásá v základech již po delší dobu. O tom, že to mezi nimi skřípe, se píše v médiích již od doby, co Charlene po většinu roku 2021 trpěla zdravotními obtížemi a po celou dobu byla sama, bez manžela a dětí, ve své rodné Jihoafrické republice. Poté absolvovala ještě čtyřměsíční léčbu na klinice ve Švýcarsku, kde se zotavovala z vyčerpání. A i když je nyní princezna opět v plném pracovním nasazení a pilně plní své královské povinností, celý svět ji sleduje.

Francouzský magazín, pod jehož drobnohledem se Charlene s Albertem nacházejí, nyní uvedl, že jsou aktuálně královští manželé, co si řekli své „ano“ před dvanácti lety, v procesu odloučení. Mluvčí z tiskové kanceláře paláce ovšem tyto informace ve svém formálním prohlášení popřel s tím, že jde jenom o nehezké spekulace.

„Rád bych formálně popřel zlomyslné fámy, které rozšiřoval francouzský časopis Royauté. Prosím, ignorujte tento článek, který je zcela nepodložený,“ uvedl mluvčí důrazně.

Video
Video se připravuje ...

Rok 2015: Robbie Williams bavil monackého knížete Alberta a jeho paní Charlene. Reuters, Daniela Pilařová

Přestože došlo k tomu, že divoké teorie o jejich rozchodu byly rázně dementovány, všechny překvapilo, když se nyní Charlene objevila na veřejnosti. Bývalá olympijská plavkyně byla viděna v Miláně v docela prostém, béžovém svetru, v němž vypadala velmi neformálně, v džínách a hlavně bez svého oslnivého tříkarátového zásnubního prstenu, který dosud sundavala z ruky jenom zřídka. A někdy dokonce nosila zásnubní prsten společně se snubním. 

Teď ale neměla ani jeden, takže fámy o jejich manželské krizi znovu nabyly na intenzitě. Přesto však existují teorie, že Charlene, co ve společnosti po boku svého muže vypadá vždy velmi nešťastně a utrápeně, ze svazku s Albertem odejít nemůže, ani kdyby snad náhodou opravdu chtěla. Přišla by tím o možnost stýkat se se svými dvěma dětmi, dvojčaty Jacquesem a Gabrielou, jimž dala život v roce 2014. A to by žádná matka nejspíš nikdy neudělala....

Fotogalerie
63 fotografií