Bývalá seriálová hvězdička Meghan Markleová  a její manžel princ Harry možná nedostanou ze smlouvy se Spotify celých 18 milionů liber (534 milionů korun), jak měli původně přislíbeno. Slavná služba nabízející streamování či podcasting hudby od vybraných vydavatelství, jako jsou Sony, EMI, Warner Music Group, Universal a dalších, a také mluveného slova, sice nesplní své závazky, ale podle všeho proto, že jich nedostáli ani vévoda a vévodkyně ze Sussexu. A bude se to dokonce řešit soudně.

Streamovací platforma minulý rok oznámila, že za nemalou částku poskytne hostování slavnému páru v průběhu roku 2021, Meghan s Harym ale vyrobili pouze jednu jedinou epizodu podcastu, která měla na 35 minut. Právník Ian Penman, který se specializuje na smlouvy o streamování hudby, pro Express.co.uk spekuloval, že podcasty byly pravděpodobně mnohem méně populární, než jak Spotify, a vlastně i známý královský pár očekávali. A jelikož o ně nebyl zájem, nebyl ani důvod dělat další podcasty. „Dá se to celkem vyvodit,“ nechal se slyšet právník.

VIDEO: Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt 

Možná ale manželé jenom neměli čas. Spisovatelka Angela Levinová, která o princi Harrym kdysi napsala biografii, celou situaci nejspíš trefně vystihla slovy „Harry a Meghan chtějí dělat příliš mnoho věcí současně“. Zde bude podle všeho kámen úrazu. V roce 2021 se totiž stali Sussexští dvojnásobnými rodiči, když někdejší herečka známá ze seriálu Kravaťáci porodila dcerku Lilibet. Dobře si sice spočítali, že jejich život za velkou louží bez podpory královské rodiny, byť s královským kapesným od prince Charlese (73) a s dědictvím po princezně Dianě (†36), nebude nejlevnější.

Ostatně už jejich bydlení ve vile za 11 milionů liber (což dělá částku 326 milionů korun) v Montecitu v Kalifornii spolkne nemalý peníz. Spotify je mohlo finančně zajistit, jenže to by pro ně museli tvořit nějaký obsah… Penman vysvětlil, že je nepravděpodobné, že by jim Spotify zaplatilo celých 18 milionů liber předem. Místo toho prý pravděpodobně zaplatili Harrymu a Meghan jistou zálohu. Nepochybně si také ponechali právo odstoupit od smlouvy, pokud první epizoda nebude populární. Na hrozícím soudní stání tak patrně nejslavnější manželská dvojice na světě nikterak nevydělá…
Fotogalerie
69 fotografií