„Pokud o vás někdo - bývalý partner - veřejně říká vulgární slova (že jste ště*ka, ku*va), pokud vám denně píše SMS, kde chvíli vyhrožuje, že vám uškodí, a chvíli prosí za odpuštění, tak to určitě meze překračuje. Vzhledem k jeho nevypočitatelnému chování a jeho výhrůžkám mám skutečně důvod ke strachu,“ vysvětlila Lucie Gelemová důvod, proč se obrátila na právníky a Felixovi Slováčkovi vyhrožuje soudy. Slavný saxofonista to nechápe. „Strašně se tomu divím, protože si nemyslím, že bych byl ten člověk, který by něco dotáhl tak daleko, že by to vypadalo jako výhrůžka,“ nechal se slyšet pro pořad Showtime.

K nějakému stalkingu, o kterém se vyděšená umělkyně zmiňuje, prý rozhodně nedochází. Setkali se údajně pouze u notáře, kde řešili finanční záležitosti. „Od té doby jsem ji neviděl. Já ani nevím, kde bydlí,“ krčil rameny Slováček, jenž jí dlouhou dobu, i poté, co se v létě oficiálně rozešli, platil byt v pražských Malešicích. Jakmile se však dozvěděl, že se jeho někdejší láska schází s jiným mužem, trval na tom, aby se okamžitě odstěhovala. „Že bych stál před jejím domem? Nebo před nějakou galerií? Stejně žádnou nemá, stejně nic neprodává. Poslední věci, které se prodaly, koupili moji kamarádi, a to je všechno,“ obul se ostře do její výtvarné činnosti.

VIDEO: Felix Slováček v roce 2016: Veřejné vyznání milence! Zamiloval jsem se a být s ní je nádherné. Přeji Dádě, aby poznala to samé.

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček v roce 2016: Veřejné vyznání milence! Zamiloval jsem se a být s ní je nádherné. Přeji Dádě, aby poznala to samé. Markéta Reinischová, Jan Jedlička

„Já bych jí přál, aby měla jiný nápady. Ne takovýhle blbosti, jako že potřebuje právníka. Ať si dá dohromady štětec, barvy a začne něco pořádnýho malovat, protože jinak skončí tam, kde začala - v lékárně,“ vzkázal Gelemové skrze televizní obrazovku. Právě tam se totiž před lety seznámili - on si tehdy šel pro léky, ona tam vypomáhala. A bylo to rozhodně osudové setkání. „Přeskočila mezi námi ta pomyslná jiskra, která časem rozpoutala ohýnek a potom peklo,“ rozpovídal se Slováček pro Blesk. „V první fázi jsem byl zamilovaný, ale teď už je to jiné, je to prostě nádherný vztah,“ pochvaloval si tehdy, když plánoval, že se k ní přestěhuje.

Místo toho po celou dobu udržoval jakýsi dvojí život. Pobýval jak u Lucie, tak u své ženy Dagmar Patrasové, která mu před celým národem veřejně trpěla jeho zálety. Teď se k ní vrátil, jak se říká, se sklopenýma ušima. Doma však podle všeho spokojený není. S manželkou má prý sice každý svou vlastní ložnici, stěžoval si ale, že mu Dáda postel ani neustele, ani nepovlékne. Přestože se někdejší královna dětských srdcí durdila, že není jeho služka, poté však smířlivě dodala, že mu asi přece jenom povleče. „Musím být na něho hodná, nevypadá dobře. Myslím, že psychicky na tom opravdu není dobře. Bojím se o něho!“

Fotogalerie
44 fotografií