Přestože je jí už neuvěřitelných 95 let, britská královna Alžběta II. neustává s plněním svých královských povinností. Tedy přesně těch, před nimiž prchl její vnuk princ Harry (37) společně se svou manželkou, bývalou herečkou Meghan Markleovou (40), za velkou louži, neboť je příliš omezovala v jejich privilegovaném životě.

 A i když královna musela minulý týden strávit noc v londýnské Nemocnici Krále Edwarda VII., už je zase připravena pokračovat! V současné době se totiž o ni stará Medical Household, což je její expertní tým královských lékařů.

Minulý týden mluvčí Buckinghamského paláce řekl, že Alžběta II. byla přijata k „předběžnému vyšetření“, už ve čtvrtek v poledne se ale vrátila na hrad Windsor. Údajně by měla být v dobré náladě, a jelikož se už zase cítí fit, uskutečnila už dokonce i své první oficiální pracovní závazky. Těmi byly online hovory z jejího sídla, které vedla s Gunnem Kimem, korejským ambasadorem, jenž s ní komunikoval v tradičním korejském oblečení, včetně kloboučku gat.

Naposledy se královna na veřejnosti ukázala 19. října, kdy uspořádala večerní recepci. Následujícího dne jí však lékaři nařídili odpočinek ve špitále. Vzhledem k tomu, že se vždy těšila dobrému zdraví, byla to její první noc strávená v nemocničním zařízení po dlouhých osmi letech.

VIDEO: Ikonické outfity britské královny Alžběty II.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické outfity britské královny Alžběty II. youtube.com_RoyalFashionChannel/bpž; profimedia

Anglická vladařka poté musela zrušit svou naplánovanou cestu do Severního Irska, což podle zdrojů z královského paláce udělala jenom „velice neochotně“. Příští týden by se měla zúčastnit akcí ve Skotsku, společně se svým synem, princem Charlesem (72), jeho paní Camillou (74), vévodkyní z Cornwallu, a s vnukem Williamem (39) a jeho chotí, tedy s vévodou a vévodkyní z Cambridge. 

Je velice pravděpodobné, že se pokusí svým závazkům dostát i v tomto případě. Coby pacientka je prý velmi neukázněná, byť se na rady lékařů prozatím vzdala svého oblíbeného ginu a pravidelných návštěv kostela. Její tým už sice pracoval na nějakém omezení jejích aktivit, ale zda je Alžběta poslechne a zvolní, zatím není jasné.
Fotogalerie
51 fotografií