Královna ve středu zrušila oficiální návštěvu Severního Irska. Podle paláce jí zdravotnický tým nařídil odpočinek. „Po lékařském doporučení, aby si na pár dní odpočinula, královna ve středu odpoledne navštívila nemocnici a podstoupila předběžná vyšetření. Dnes se kolem oběda vrátila na hrad Windsor a je stále v dobrém rozpoložení,“ napsal Buckinghamský palác.

Podle zdroje agentury Reuters 95letá panovnice v nemocnici strávila noc z praktických důvodů, její zdravotnický tým v jejím případě postupuje obezřetně. Dnes se už Alžběta II. věnovala lehčím povinnostem, uvedl stejný zdroj.

Královna, která příští rok oslaví 70 let od nástupu do funkce, veřejně naposledy vystoupila v úterý, kdy na hradě Windsor pořádala recepci za účasti spoluzakladatele americké softwarové společnosti Microsoft Billa Gatese či britského premiéra Borise Johnsona. Podle agentur Reuters a AFP vypadala, že se těší dobrému zdraví, a s úsměvem vítala hosty.

Minulý týden se Alžběta II. poprvé po letech objevila na veřejnosti s vycházkovou holí, kterou si pomáhala při chůzi. Před bezmála 20 lety chodila o holi po operaci kolena. V nemocnici přes noc naposledy pobyla v roce 2013, kdy měla příznaky gastroenteritidy.

VIDEO: Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste?

Video
Video se připravuje ...

Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste? Videohub

Fotogalerie
49 fotografií