Co jsme si, to jsme si? I kdyby tomu tak bylo alespoň jenom před diváky, jimiž je téměř celý svět, je faktem, že členové britské královské rodiny na Harryho nezapomněli. Veřejně mu popřáli snad na všech platformách, kde mají své oficiální účty. Například královna Alžběta II. (95) sdílela v den narozenin prince Harryho (37) sérii fotografií, které zdůrazňují charitativní úsilí jejího vnuka v dobách, kdy byl ještě aktivním členem královské rodiny a neplival na své rodinné příslušníky jedy skrze nejrůznější interview.

V rozhovoru s Oprah Winfreyovou (67) se totiž zmínil o rasismu v Buckinghamském paláci, stěžoval si na nedostatečnou podporu a popisoval odmítnutí pomoci Meghan Markleové (40), když měla před porodem syna Archieho (2) psychické problémy. Rusovlasý princ si rovněž stěžoval na to, že coby člen nejsledovanější rodiny si často připadal jako v ZOO.

Vévoda ze Sussexu, který loni na jaře opustil své královské povinnosti i všechny členy své rodiny s modrou krví a který v současné době žije v kalifornském sídle za cca 325 milionů korun, obdržel narozeninovou gratulaci i od prince z Walesu a také od vévody a vévodkyně z Cambridge. Princ Charles (72) uveřejnil několik snímků, na nichž je jak Harry sám, tak i se svým otcem - jako malý chlapec i jako dospělý muž.

Harryho starší bratr, tedy následník britského trůnu princ William (39), se svou manželkou Kate Middletonovou (39) byli stručnější. Namísto nějakých veselých kompozic mnoha obrázků vybrali do svých instastories pouze jednoduchý sólový portrét vévody ze Sussexu s popiskem „Všechno nejlepší k narozeninám, princi Harry“, který doplnili emotikonem červeného balónku.

VIDEO: Princ Harry: Rebel z královské rodiny slaví narozeniny!

Video
Video se připravuje ...

Princ Harry: Rebel z královské rodiny slaví narozeniny! Mall.tv

Všechny příznivce britské monarchie velice překvapilo, že Harry doposud nevydal žádné oficiální poděkování, případně nějaké vyjádření, jak tomu bylo například v den kulatých čtyřicetin jeho manželky Meghan. Ta při svých narozeninách informovala širokou veřejnost o svém projektu 40x40, v němž čtyři desítky vysoce postavených žen online koučují během 40 minut ženy vracející se po koronavirové pandemii zpět do práce. Na sobě ale přitom měla deku za 37 tisíc, což vážnosti jejího poselství notně ubíralo na vážnosti.

Slavný pár také využil příležitosti druhých narozenin synka Archieho ke kampani týkající se spravedlivého očkování proti viru covid-19. Při té příležitosti vyzval fanoušky, aby darovali 5 dolarů. Tím se měly zajistit vakcíny i pro země s nižší ekonomikou, které by si je jinak nemohly dovolit. V den Harryho narozenin se ale na webu Archewell objevila jenom zpráva o tom, že byl společně s Meghan zařazen mezi 100 nejvlivnějších lidí roku 2021.

Fotogalerie
45 fotografií