Na počest pětadevadesátých narozenin Jejího Veličenstva vydala společnost Disney animovaný speciál, do něhož obsadila oblíbeného Medvídka Pú a jeho přátele. Žlutý medvídek je totiž na světě stejně dlouho jako Alžběta II., která se sice narodila v dubnu, slaví však v červnu během akce nazvané Trooping the Colour.

V pětačtyřicetivteřinovém spotu vzdali animátoři rodinné značky Disney hold jak britské královně, tak i právě populárnímu animovanému charakteru, jenž své „narozeniny“ oslaví pro změnu zase v říjnu. Tehdy byl zveřejněn první příběh Púa. Podle magazínu People byla královna jako malá holčička údajně velkým fanouškem dětských knížek anglického autora A. A. Milneho, které původně ilustroval E. H. Shepard - z jehož obrázků u Disneyho vycházejí.

V tomto rozkošném animovaném příběhu se Medvídek Pú společně se svými přáteli Kryštůfkem Robinem, Prasátkem, Tygrem a oslíkem Íjáčkem snaží doručit dárek Alžbětě II. Nikoho nejspíš nepřekvapí, že jde o velikou nádobu plnou medu z Púových soukromých zásob, převázanou fialovou mašlí a se jmenovkou. Do hradu Windsor, z jehož oken hledí královna ven, jej nakonec dopraví pomocí spousty barevných balonků – mělo by jich prý být přesně 95.

Ani oslavenec Pú nezůstane zkrátka, i pro něj mají kamarádi připravené malé překvapení... Krátký film je čistou esencí toho, co svět na Medvídkovi Pú miluje už téměř jedno století – jeho nadčasové kouzlo, zobrazení přátelství a radosti z konání dobrých skutků.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Disney UK (@disneyuk)

 

Kim Raymondová (64), ilustrátorka Púa, která žlutého medvídka kreslí už více jak 30 let, se nechala slyšet, že je jí „vždy velkou ctí kreslit Medvídka Pú, a ještě více, když je ve společnosti Jejího Veličenstva královny“. Není to navíc mimochodem poprvé, co se osudy Púa a Alžběty II. protnuly – už v roce 2016 společnost Disney vydala knihu Medvídek Pú a královské narozeniny, kde se vladařka a Medvídek Pú při příležitosti jejích 90. narozenin poprvé setkali.

Disney jako takový má ostatně blízko ke všem členům britské královské rodiny: princové Harry (36) a William (38) si zahráli stormtroopery ve Hvězdných válkách (z epizody 8, nazvané Poslední z Jediů, kde měli mít malé cameo, však nakonec byli vystřižení – přestože byli v brnění vojáků k nepoznání, tvůrcům nakonec vadila jejich výška, vedle ostatních herců byli oba příliš vysocí), Harryho manželka Meghan Markleová (39) zase pro Disney namluvila dokument o slonech nazvaný poměrně jednoduše, Elephant.
Fotogalerie
61 fotografií