Nejmladší syn britské panovnice se k záležitostem týkajících se královské rodiny veřejně příliš nevyjadřuje, k příležitosti otcových nedožitých stých narozenin učinil výjimku. V rozhovoru pro veřejnoprávní televizi BBC a americkou CNN se ale dotkl i témat krapet vzdálenějších, než jak by Philip oslavil tak významné jubileum. Okomentoval například chování svého synovce a jeho manželky.

„Držím se stranou. Je to tak bezpečnější,“ odpověděl podle listu Daily Mail na otázku, co si myslí o vleklých sporech mezi Sussexy a palácem vyvolaných březnovým explozivním rozhovorem Meghan a Harryho, v němž zaznělo obvinění z rasismu či odhalení, že si Meghan kvůli nečinnosti paláce chtěla sáhnout na život. Edward přiznal, že to pro všechny byly těžké měsíce a z rozkolu je mu velmi smutno. „Ale je to zkrátka rodina,“ dodal.

Hrabě vyhýbavě zareagoval i na dotaz o jménu novorozené dcery Meghan a Harryho. To v posledních dnech budí značný rozruch a stalo se terčem četné kritiky, neboť panují názory, že ze strany páru z Kalifornie nejde ani tak o nabídku smíru, jako spíše o pojistku, že jim panovnice nesebere tituly.

Vévodové ze Sussexu holčičku pojmenovali podle královny Alžběty, přesněji řečeno dostala prababiččinu rodinnou přezdívku Lilibet. Druhým jménem uctili památku princezny Diany (†36). „Inu, všichni jim přejeme hodně štěstí. Jsou to skvělé zprávy a doufám, že jsou velmi šťastní,“ řekl princ.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
83 fotografií