Když se vévodkyně z Cambridge Kate Middletonová objevila na galavečeru k premiéře nové bondovky, vyrazila všem přítomným dech. Vynesla zlatou róbu návrhářky Jenny Packham, jejíž šaty ráda oblékala již v minulosti. Jednoduché lesklé šaty vyrobené na míru působily jako roztavený kov a efekt doplňoval ještě stylový plášť. 

Cena luxusního oděvu se odhaduje na 2 800 liber, tedy téměř 83 tisíc českých korun. Doplnila ho koženými lodičkami značky Aquazzura za 555 liber (16 400 Kč) a náušnicemi indické značky O'Nitaa vyrobenými v Pákistánu za 290 liber (8 600 Kč). 

Vévodkyně se díky své modní volbě stala příslovečným zlatým hřebem večera. Přitáhla k sobě více pozornosti než přítomní herci a stala se rovnou i hitem sociálních sítí. Pak ale vyšlo najevo, že si své šaty rozhodně neoblékla náhodou.

Volba zlatého oděvu s sebou nesla tajemství, které rozklíčovali jen ti nejzarytější fanoušci královské rodiny. Šaty krásné vévodkyně byly totiž naprosto jasným odkazem na maminku jejího manžela. 

Na premiéry nových bondovek pravidelně přicházela i všemi milovaná princezna Diana(†36). Ta si v roce 1985 na premiéru filmu Vyhlídka na vraždu oblékla šaty z dílny svého oblíbeného návrháře Bruce Oldfielda, které nápadně připomínaly vévodkynin look. 

Stříbrné šaty rovněž připomínaly tekutý kov, příliš se nelišily ani střihem, který upozorňoval na ploché bříško, a nechyběla ani výrazná ramena. Namísto stříbrné barvy akorát Kate zvolila zlatou a přidala plášť. 

Netrvalo dlouho a pozadí volby oděvu se rozšířilo mezi fanoušky, kteří jej jak se patří ocenili. Jestli se Kate dočkala chvály ze všech stran už před tím, teď ji vynášejí rovnou do nebes. 

VIDEO: Jak se Kate Middletonová inspiruje stylem princezny Diany

Video
Video se připravuje ...

Jak se Kate Middleton inspiruje stylem princezny Diany Youtube.com_Royal Fashion Tube/BPŽ

Fotogalerie
72 fotografií