Pro „černou ovci“ britské královské rodiny, tedy rusovlasého prince Harryho, a jeho manželku Meghan Markleovou, která byla předtím, než se přivdala do rodiny britské královny Alžběty II. (95), nepříliš známou herečkou, jíž nikdy žádný režisér nesvěřil hlavní roli, a její kariéra zahrnuje například „dívku s kufrem“ z televizní soutěže, je zařazení mezi stovku nejvlivnějších lidí neskutečným úspěchem. S Harrym se snaží angažovat v charitě, mudrují o životním prostředí, vyjadřují své zděšení nad děním v Afghánistánu. Tak, jak by se od nich asi dalo čekat.

Při bližším zkoumání to ovšem začíná dřít. Dvojice je často kritizována za to, že sice neustále nabádá své followery, aby věnovali peníze na charitu, sami jsou však tajemní jako hrad v Karpatech, pokud jde o částky, které na charitu darovali oni samotní. Přestože je znepokojuje uhlíková stopa, rádi a často cestují soukromými tryskáči. A i když Harry během své služby v armádě v Afghánistánu sloužil, jeho vyjádření k celé situaci je jenom nicneříkající vatou bez konkrétního názoru či postoje. A coby nejvlivnější osobnosti se prezentují – alespoň tedy Meghan – jako nejbohatší.

Na snímku z přední stránky na sobě nemá mnoho šperků, ale ty, jimiž se chlubí, stojí za to. Některé kousky patří mezi její nejpoužívanější doplňky, například zlaté hodinky značky Cartier Tank za 23 tisíc dolarů (492 tisíc korun), které původně patřily Harryho mamince, princezně Dianě (†36). Ty ovšem Meghan doplnila minimalistickým zlatým náramkem za 3 tisíce dolarů (64 tisíc korun) z dílny Jennifer Meyerové (44), manželky herce Tobeyho Maguirea (46). Ten je známý například z Pravidel moštárny, Velkého Gatsbyho či z filmového Spider-Mana. A to pořád ještě není všechno…

VIDEO: Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt 

Meghaniny ručky zdobí ještě náramek Cartier Love ve výši 6,9 tisíc dolarů (148 tisíc korun) na stejné ruce, zásnubní prsten za 350 tisíc dolarů (7,5 milionů korun) a zlatý snubní prsten (jehož cena je neznámá, ví se jenom, že je podle tradic z waleského zlata), k němuž přibyly dvě novinky, dva prsteny od firmy Shiffon. Jeden v hodnotě 525 dolarů (11 tisíc), druhý 1 tisíc a 50 dolarů (22,4 tisíc korun). Ty mají představovat posílení postavení žen ve společnosti, jelikož Meghan, jak všichni moc dobře víme, je feministkou. Sečteno a podtrženo, na jedné jediné fotce se pyšní šperky v hodnotě (minimálně) cca 8 milionů a 240 tisíc korun!

Znovu tedy hrozí, že bude Meghan nařčena z pokrytectví – jako když představovala svůj projekt 40x40, co má podpořit ženy, které přišly o zaměstnání kvůli koronavirové pandemii. Na sobě přitom měla značkovou deku za 37 tisíc. Onen snímek z Time je ale již teď terčem mnoha vtipů. „Obálka časopisu asi skutečně vyjadřuje dynamiku jejich vztahu,“ smáli se followeři populárního magazínu na jeho oficiálním instagramovém profilu. Pobavilo je totiž, že Meghan stojí v popředí, široce rozkročená, zatímco Harry se krčí za ní. „Nestojí si bok po boku, jako kdyby si byli rovni. Je vidět, kdo tady nosí kalhoty. Konec patriarchátu!“
Fotogalerie
48 fotografií