Na honosné akci, kterou bývalý prezident USA pořádal na ostrově Martha's Vineyard, nebyli vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Není jisté proč, zda odmítli pozvání, anebo nebyli pozvaní vůbec, absence prince Harryho a Meghan Markleové na narozeninové oslavě Baracka Obamy (60) by však podle odborníků na královskou rodinu mohla být znamením, že jejich „speciální vztah“ skončil.

Meghan přitom patřila mezi velké Obamovy podporovatele, mnohokrát jej navštívila, a dokonce zařadila jeho manželku Michelle (57) mezi inspirativní ženy, s nimiž dělala interview v rámci svého měsíčního vedení britské odnože magazínu Vogue. Harry zase v Torontu vyzpovídal Baracka pro pořad BBC Radio 4 Today, kdy diskutovali o rizicích sociálních médií. A teď tohle!

Přestože se Obama nechal slyšet, že událost měla omezený seznam hostů kvůli šíření indické varianty viru covid-19, podle informací deníku DailyMail se akce zúčastnilo 300 až 400 lidí. Mezi nimi byl například zpěvák John Legend (42) a jeho paní, modelka Chrissy Teigenová (35), rapper Jay-Z (51) s manželkou zpěvačkou Beyoncé (39), či herec George Clooney (60) s chotí Amal (43), kteří patří mezi blízké přátele Meghan a Harryho.

Dezertéři z britské královské rodiny ovšem nedorazili. Je možné, že v soukromí, po kterém neustále tak zoufale touží, slavili Meghaniny narozeniny. Ty měla totiž bývalá hvězdička seriálu Kravaťáci 4. srpna, tedy ve stejný den jako Obama.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Královští experti však mají jiné vysvětlení. Podle nich tím Obama dal jasně najevo svůj postoj jak k Megxitu, tak i k chování Harryho a Meghan za velkou louží. Pro rozhovory, v nichž tato dvojice háže špínu na královskou rodinu, se začínají zajídat i Američanům. Podle zdroje britské novinářky Camilly Tomineyové se Obamovi „nelíbilo, jak Harry útočí na svou rodinu“, během šokujícího interview s moderátorkou Oprah Winfreyovou (67) letos v březnu.

„Obamovi jsou párem, který vždy stavěl rodinu na první místo. Nemůže to už mezi nimi fungovat, když teď viděli, jak Harry s Meghan v rozhovoru u Oprah tak otevřeně kritizovali své příbuzné. Obamovým se to nelíbí. Cení si rodiny nade všechno, a sami by rozhodně nechtěli, aby je jejich děti takhle pomlouvaly před novináři…“ vysvětlovala Tomineyová.

Její spekulace podporuje i spisovatelka Angela Levinová, autorka biografie prince Harryho.  Podle ní by Obama s manželkou ještě Harryho a Meghanino stěžování si před celým světem chápali, kdyby šlo o jeden jediný výjimečný incident. Jenže není… „Obamovým vadí to, že útoky Harryho a Meghan nejsou jen výbuchem hněvu, který lze odpustit, ale že se to děje stále dokola. Nejprve to byla kniha Hledání svobody, pak jejich společný rozhovor u Oprah a poté Harryho další rozhovor v dokumentu o duševním zdraví…“ vypočítávala všechny jejich „hříchy“.

A že panuje zlá krev i ze strany Sussexských, naznačuje skutečnost, že Meghan neoslovila Michelle v rámci svého charitativního projektu 40x40. Při něm totiž požádala 40 výrazných žen, aby věnovaly 40 minut svého času a inspirovaly a mentorovaly nezaměstnané ženy při jejich snaze vrátit se zpět do práce po koronavirové pandemii. Michelle však mezi nimi chybí...

Fotogalerie
52 fotografií