Během koncertu Global Citizen VaxLive na podporu vakcinace proti koronavirovému onemocnění měla kromě prince Harryho (36), nejnovější „americké“ celebrity, proslov také jeho manželka Meghan, bývalá herečka. Všechny diváky zaujalo, že svou řeč předtočila v prosluněných zahradách svého luxusního sídla v Montecitu, a mnozí si také všimli, jak moc to vévodkyni ze Sussexu v požehnaném stavu sluší – v červených květinových šatech a s množstvím šperků vypadala skutečně jako hollywoodská hvězda, kterou se během své kariéry vždy toužila stát. Předtím, než svázala svůj život s princem Harrym, byl však její největší rolí vedlejší part v seriálu Kravaťáci. A to není nikterak zářná kariéra… I proto se nejspíš Meghan našla v charitě.

Meghan, věrná své rétorice, ve svém monologu popisovala, jak pandemie mnohým mladým ženám – zejména těm s barevnou pletí – ztížila život. Vévodkyně se totiž dlouhodobě věnuje problematice rasismu, který údajně sama zažila během své nedlouhé éry v Buckinghamském paláci. Tehdy se jak jí, tak i jejího životního partnera hrubě dotklo, že se tajemný člen královské rodiny (jeho jméno neprozradili) měl ptát na barvu pleti jejich prvorozeného synka Archieho (2).

„Od začátku pandemie přišlo o práci 5,5 milionu žen, dalším 47 milionům hrozí chudoba,“ tvrdila Meghan zapáleně. Ve svém projevu zmínila také svou ještě nenarozenou dcerku, která jí prý připomíná, kolika mladým dívkám ve světě je třeba pomoci. Bylo ovšem celkem ironií, že takovéto poselství předávala svým bližním s poměrně okázalými šperky. Však také zahraniční média připomínala, že možná není nejlepší nápad coby hlas charitativní akce dávat všem na odiv své vlastní bohatství…

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Jenom ty šaty, které si pro tuto příležitost zvolila, podle britského deníku The Daily Mail stojí 1200 liber (35,6 tisíc korun). Nejvýraznějším klenotem byly zlaté hodinky od Cartiera, které kdysi nosila Harryho maminka, populární lady Diana (†36). Tragicky zesnulá princezna je dostala od svého otce k jedenadvacátým narozeninám. Jejich hodnota tehdy činila tehdy 17800 liber (528 tisíc korun), dnes jejich cena bude mnohonásobně vyšší.

Kromě hodinek měla Meghan na ruce i dva zlaté náramky, jeden od Cartiera za 5 tisíc liber (148 tisíc korun), druhý za 2361 liber (70 tisíc korun), na krku jí symbolicky visel drobný přívěsek symbolizující „ženskou sílu“. Ten by zájemkyně přišel na 102 liber (3 tisíce korun). Ty dámy, o nichž však Meghan hovořila (které v době pandemie žijí z ruky do úst), si však o takových špercích mohou nechat leda tak zdát. Natož aby si vůbec dokázaly představit, že by se objevily v televizi s doplňky za téměř 750 tisíc korun...

Fotogalerie
66 fotografií