Philip byl hospitalizován 16. února, kdy byl přijat v soukromé londýnské Nemocnici krále Eduarda VII. kvůli nevolnosti a nespecifikované infekci. Kvůli rovněž neupřesněnému zákroku na srdci v souvislosti s předchozími problémy byl později převezen do specializované Nemocnice sv. Bartoloměje a následně se vrátil do Nemocnice Eduarda VII.

Teď už je ale zase doma. Jeho odjezd z nemocnice v úterý zachytili fotoreportéři u vchodu zdravotnického zařízení. Areál opustil v černém BMW s policejní ochranou. Podle svědka agentury Reuters následně zamířil na hrad Windsor. Podle dostupných fotek ale princ vypadal stále velmi slabý a pohublý.

Video: Královská rodina děkuje zdravotníkům

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

Philipovo onemocnění podle všeho nesouvisí s pandemií. Princ i 94letá Alžběta II. byli už v lednu očkováni proti covidu-19.

Philip, známý také jako vévoda z Edinburghu, se stáhl v roce 2017 z veřejného života. Ačkoliv se těšil dobrému zdraví až do vysokého věku, měl problémy se srdcem již v minulosti. V roce 2011 byl převezen helikoptérou do nemocnice kvůli bolesti na hrudi a podstoupil operaci kvůli zablokované koronární tepně. Strach o něj jeho fanoušci měli také o Vánocích 2019. které rovněž trávil v nemocnici.

VIDEO: Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviru

Video
Video se připravuje ...

Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviru. Kensington Royal

Fotogalerie
71 fotografií