Buckinghamský palác dnes dopoledne informoval veřejnost o přemístění takřka stoletého šlechtice z Nemocnice Krále Edwarda VII. do londýnské Nemocnice sv. Bartoloměje, kde se má podrobit další léčbě, uvedl to list The Sun. V tomto zařízení by měl podle prozatímních odhadů zůstat minimálně do konce týdne. Palác dodal, že Philip je na tom dobře a reaguje na léčbu.

VIDEO: Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviru.

Video
Video se připravuje ...

Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviu. Kensington Royal

O jakou infekci se jedná, královská rodina nespecifikovala. Philip byl po konzultaci s osobním lékařem hospitalizován v úterý 16. února poté, co se mu doma přitížilo. Na lůžku měl původně strávit pár dní, ty se protáhly na téměř dva týdny. V Nemocnici sv. Bartoloměje by se zdravotníci měli věnovat i jeho oslabenému srdíčku.

Philipa minulý víkend navštívil princ Charles (72), vzhledem k přísným proticovidovým opatřením směl být u otce pouhých 30 minut. Při opouštění nemocnice vypadal sklesle a v zarudlých očích se mu leskly slzy.

V kontaktu s Philipem je i jeho nejmladší ze tří synů, princ Edward (56), který televizní stanici Sky News minulý týden popsal otcovu frustraci z dlouhotrvající hospitalizace. „Je trochu otrávený! Ale cítí se teď mnohem lépe a těší se, až se vrátí domů, což je to nejpozitivnější. Všichni držíme palce,“ uvedl.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům.

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

Fotogalerie
95 fotografií