Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nejbohatší královské rodiny světa: Alžběta II. může jen závidět! Luxus pro nejvyvolenější

/
  • Královské rodiny bohatší než ta britská? Luxus v podobě jachet, zámků a drahých aut!
    27. ledna 2021 ● 06:00

    Britská královská rodina si možná libuje v centru zájmu světových médií, ve srovnání s jinými ale její bohatství bledne. Pojďte se s námi podívat na seznam šlechtických rodů, které se doslova topí v penězích!

  • 1.

    Dubajský korunní princ Hamdan bid Mohammed

    Je mu 38 let, přátelí se s Christianem Ronaldem a miluje adrenalinové sporty. Mimo jiné je dědicem rodinného jmění ve výši 3 miliardy liber (v přepočtu cca 88 miliard korun). Dubajský korunní princ Hamdan bin Mohammed bin Rashida Al Maktouma, který je znám pod oslovením Fazz, si rozhodně nežije špatně.

     

    Mezi jeho oblíbené volnočasové aktivity patří parašutismus, koňské dostihy, rychlá auta nebo třeba sokolnictví. Jeho otec šejk Mohammed je vládcem Dubaje od roku 2006 a od té doby se jeho rodina stala nejbohatší na světě. Má se za to, že jeho portfolio nemovitostí má hodnotu kolem 300 miliard Kč.

    Dubajský korunní princ Hamdan bid Mohammed miluje luxus a adrenalin.
    Autor: Instagram @faz3

  • 2.

    Saúdská královská rodina

    Co se peněz týče, žádná jiná rodina na Zemi jich nemá ani zdaleka tolik, jako ta královská ze Saúdské Arábie. Čítá 1500 členů a jejich kolektivní bohatství je asi 29,5 bilionů korun, což je pro srovnání šestnáctinásobek jmění britské královské rodiny. Sbírka superjachet, paláců a soukromých letadel dokazuje, že si umí svého majetku řádně užít.

     

    Jejich pohádkové bohatství začalo růst před více jak 75 lety za vlády Abdulazize ibn Sauda, kdy byly v Saudské Arábii objeveny obrovské ropné zásoby. Současný korunní princ Mohammed bin Salman je známý pro svůj sklon k utrácení. Nezdráhal se koupit jachtu za 11,75 miliard, francouzský zámek za 6,75 miliard a údajně vlastní i malbu od Leonarda da Vinciho, která ho vyšla v přepočtu na 11 miliard korun. Jeho strýc Al-Valíd bin Talál se řadí na 30. pozici v žebříčku nejbohatších lidí světa (jeho jmění čítá asi 549 miliard korun) a je znám jako podporovatel emancipace žen v Saúdské Arábii.

    Al-Valíd bin Talál, synovec krále Abdalláha, se řadí na 30. pozici v žebříčku nejbohatších lidí světa.
    Autor: Instagram @alwaleed.tal

  • 3.

    Princ Albert z Monaka

    Monacký princ Albert II., syn americké filmové hvězdy Grace Kellyové a manžel bývalé olympijské plavkyně Charlene Wittstockové, se řadí mezi nejbohatší členy královských rodin na světě. Jeho osobní majetek údajně přesahuje částku 30 miliard korun a v současné době je vládcem Monaka, domova superbohatých.

     

    Princ žije okázalým životním stylem, v červenci 2011 se oženil s jihoafrickou bývalou olympijskou plavkyní a na jejich svatbě rozhodně nešetřil. Je vášnivým fanouškem závodů Grand Prix a rád se účastní hvězdných charitativních gala večírků.

    Monacký princ Albert II na své svatbě rozhodně nešetřil.
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Katarská šlechta milující jachty

    Emír šejk Tamím bin Hamad Al Thani převzal od svého otce vládu nad Katarem v roce 2014. Jeho majetek se odhaduje na 27,5 miliard Kč, polovinu odhadovaného jmění jeho rodičů. Bohatství rodiny pochází z Katarského investičního úřadu, který kontroluje zásoby ropy a zemního plynu.

     

    Mezi jeho chloubu patří i superjachta v hodnotě 300 milionů liber (8,8 miliard Kč), která se se svými 7922 tunami řadí mezi největší jachty na světě. Na její palubě naleznete vodní skútry a samozřejmě nechybí heliport.

     

    Zatímco si vládce užívá na jachtách, jeho nevlastní bratr šejk Khalid bin Hamad Al Thani miluje rychlá auta. V roce 2016 se pochlubil řadou luxusních sporťáků, mezi které patřil Bugatti Veyron (52 milionů Kč), Porsche 918 Spyder (17,6 milionů Kč) či McLaren P1 (asi 35 milionů Kč).

    Emír šejk Tamím bin Hamad Al Thani
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Švédská královská rodina

    Na švédském trůnu sedí král Karel Gustav XVI. a s manželkou Silvií mají tři dospělé děti, korunní princeznu Victorii, prince Carla Philipa a princeznu Madeleine. Jen sám král vlastní jmění v hodnotě 70 milionů dolarů (1,5 miliardy korun), za jeho vlastní svatbu se nezdráhal utratit kolem 25 milionů Kč.

     

    V roce 2019 však král podnikl kontroverzní krok, když z královské rodiny vyškrtl svých pět vnoučat. Učinil to ale ve snaze ochránit peníze daňových poplatníků.

    Švédská královská rodina (na portrétu Korunní princezna Victoria, Princ Daniel, Princezna Estelle, Princ Oscar, Princezna Madeleine, Christopher O´Neill, Princezna Leonore, Princ Nicolas, Princ Carl Philip, Princezna Sofia, Princ Alexander, \královna Silvia, Král Carl Gustaf)
    Autor: Profimedia.cz

  • 6.

    Galerie

    Fotogalerie
    52 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

tryskomys: Když se podíváme na Rusko,tak tam je nejbohatší člověk na planetě car PUTIN.

(28. 01. 2021 08:08)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy