Otevřený článek v NY Times Meghan Markleové o nejtěžším okamžiku jejího života vzedmul vlnu solidarity. Lidé vévodskému páru ze Sussexu vyjadřují na sociálních sítích podporu a děkují, že se jim s tragédií svěřili. I v dnešní době dokáže být téma potratu stále tabu, zvláště týká-li se vysoce postavených osob.

Ztráta manželské dvojice, jež poslední půlrok pobývá v prosluněné Kalifornii, zasáhla i blízkého člena královské rodiny, bratra princezny Diany Charlese Spencera (58). „Nedokážu si představit bolest, kterou páry nad ztrátou svého dítěte pociťují. Je to nesmírně smutné,“ reagoval v britské talk show, jíž byl ve středu ráno hostem. Dodal, že na pár myslí.

Hrabě byl ovšem jediným členem monarchie, kdo se k Meghanině potratu vyjádřil. Buckinghamský palác serveru Mail Online na žádost o reakci pouze vzkázal: „Je to hluboce osobní záležitost, ke které se nebudeme vyjadřovat.“ Po projetí veškerých komunikačních kanálů britské královské rodiny není o páru ze Sussexu zmínka, přestože monarchové byli jedni z prvních, kdo se v červenci o potratu dozvěděli.

Video: Gottovou vítal nový ctitel! Nečekaná smrt v rodině Pavla Trávníčka! A zemřela Kamila Moučková!

Video
Video se připravuje ...

Gottovou vítal nový ctitel! Nečekaná smrt v rodině Pavla Trávníčka! A zemřela Kamila Moučková! Petr Macek, Lukáš Červený

Televizní moderátorka a královská komentátorka Lisa Wilkinsonová není mlčením překvapená a věří, že pro Meghan a Harryho je to hořká připomínka, proč se letos v lednu rozhodli vymanit z královských otěží. „Vyjádřil se i Dianin bratr. Kdyby Meghan byla nadále členkou královské rodiny, nebylo by jí umožněno podělit se se svou ztrátou a pomoci ženám a párům ve stejné situaci,“ míní.

Článek s názvem Ztráty, které sdílíme, uveřejnila Meghan Markleová v prestižních novinách New York Times ve středu. Čtenářům na řádcích popsala moment, když tušila, že přichází o očekávané děťátko, budoucího sourozence jejich prvorozeného Archieho Harrisona (1,5). Zrovna mu měnila plenky.

„Pocítila jsem náhle ostrou křeč. Klesla jsem na zem, s Archiem v náručí, a broukala ukolébavku, abychom se oba uklidnili. Veselá melodie byla v ostrém kontrastu s mým pocitem, že něco není v pořádku. Věděla jsem, jak jsem tak svírala v náručí své prvorozené dítě, že ztrácím to druhé…“

VIDEO: Agáta vyplatí Prachaře, miliony od mámy nestačí! A Forejt promluvil o vztahu s Burešovou

Video
Video se připravuje ...

Agáta vyplatí Prachaře, miliony od mámy nestačí! A Forejt promluvil o vztahu s Burešovou Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
86 fotografií