Druhý syn královny Alžběty (93) už kvůli sexuálnímu skandálu de facto odstoupil, stáhl se do ústraní, aféra však zdaleka neutichá. Teď televize BBC odvysílala první britský rozhovor s Virginií.

Krátký akt

„Je to ten nejhroznější tanečník, jakého jsem kdy viděla. Pot z něj lil na všechny strany, ale musela jsem mu udělat dobře, jak Jeffrey a Ghislaine chtěli,“ popisovala večer, který s princem strávila v Londýně.

V nóbl nočním klubu prý pili a tancovali, pak se přesunuli k Maxwellové domů. Tam údajně musela být princovi po vůli. „Netrvalo to dlouho, celá ta nechutná procedura. Nebyl nijak zlý, prostě se pak zvedl, řekl »dík« a odešel. Já ležela v posteli zděšená, zahanbená, s pocitem pošpinění.“ Přiznává, že nešlo o zdaleka první takovou zkušenost, zneužívána prý byla od sedmi let. „Ale nečekala jsem něco takového od královské rodiny, lidi k nim vzhlížejí…“ Robertsová tvrdí, že s princem musela spát při třech různých příležitostech. Býval častým hostem u Epsteina doma v New Yorku i na soukromém karibském ostrově. Všude tam Epstein podle žalobců míval masérky-erosenky a společnice, nezřídka nezletilé. Jeho vyšetřování se uzavřelo, když se v srpnu oběsil ve vazbě. Dál se však může řešit vina dalších lidí, včetně Maxwellové a Andrewa.

„Měli by ho vyslechnout, byl u řady věcí,“ naléhá David Boies, právník pěti údajných Epsteinových obětí, kterým by prý princovo svědectví pomohlo.

Zapírajícího Andrewa usvědčuje e-mail

Princ nadále zapírá: „Absolutně kategoricky můžu říci, že se to nikdy nestalo. Naprosto si nevybavuji, že bych tuto dámu kdy potkal.“ Jenže právě tohle tvrzení teď narazilo, novináři ve stozích soudních materiálů objevili citlivý e-mail.

„Mám pár specifických otázek ohledně Virginie Robertsové,“ psal Andrew Maxwellové 3. ledna 2015. A to pouhých pár hodin po zveřejnění žaloby, kterou právě na ni Robertsová podala.

VIDEO: Ikonické outfity britské královny Alžběty II.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické outfity britské královny Alžběty II. youtube.com_RoyalFashionChannel/bpž; profimedia

Fotogalerie
28 fotografií