V lednu manžel Alžběty II. (93), princ Philip (98), zavinil autonehodu. S terénním land roverem nedal přednost, zranil dvě ženy a jen se štěstím vyvázlo miminko. Z nějakého důvodu mu dlouho trvalo se postiženým omluvit.

Rodinné půtky...

Minulý měsíc pak princ Harry (35) v televizi potvrdil rozepře s bratrem Williamem (38). Možná za to může spíš napětí mezi jejich manželkami Kate (37) a Meghan Markleovou (38), která přidělává královně vrásky věčnými přešlapy vůči protokolu. A je to kvůli ní, že se Harry začíná od rodiny vzdalovat? U královny už letos nebyli na letní dovolené (raději létali soukromým tryskáčem po Evropě, navzdory svým kázáním o ekologii) a teď zmizí do USA i na Vánoce. A hlavně – pohrdli bytem v Kensingtonském paláci a za 2,4 milionu liber (71,8 mil. Kč) od daňových poplatníků si nechali renovovat venkovské sídlo u Windsoru.

...a pak i sodoma!

To vše jsou ovšem drobnosti oproti skandálu prince Andrewa, třetího z Alžbětiných dětí, jehož několik žen nařklo, že s nimi měl sex ještě v dobách jejich nezletilosti, a to na mejdanech Jeffreyho Epsteina (†66). Princ popírá, že by o takové sodomě byť jen slyšel, a nadále tvrdí, že přátelství s odsouzeným pedofilem (v srpnu se údajně oběsil v cele) bylo křišťálově nevinné. Zatím se hájil zejména v sobotním rozhovoru pro BBC, ale zopakuje to vše i pod přísahou?

„Představte si, že by princ později vypovídal u amerického soudu a musel připustit, že fotografie, na níž má ruku kolem pasu teenagerky, není zfalšovaná, jak tvrdí jeho »přátelé«. Co kdyby takové důkazy vypluly, řekněme, v době Charlesovy korunovace?” táže se deník Daily Mail.

Následník trůnu už tak není zrovna nejoblíbenější, pozitivně ho vnímá necelá polovina Britů. A přímo v ohrožení mohou být další z 15 trůnů, které má po matce zdědit – například Australané v mnohých průzkumech dávají přednost republice.

Panovnice synovi věří

Ač mediální experti označují princův rozhovor v BBC za katastrofu, Andrew matce v kostele tvrdil, že to byl »velký sukces«. „Má podporu královny i blízké rodiny, naprosto mu důvěřují a kvitují, že říká pravdu a uznává chyby,” uvádí zdroj deníku Evening Standard. Alžběta podle Daily Mailu o rozhovoru dopředu věděla, zdroje z paláce už však neříkají, zda s ním souhlasila.

VIDEO: Princ Harry vtipkoval s drzou holčičkou, která mu ujídala popcorn. Jeho reakce byla dokonalá!

Video
Video se připravuje ...

Princ Harry vtipkoval s drzou holčičkou, která mu ujídala popcorn. Jeho reakce byla dokonalá! hellogiggles.com

Fotogalerie
40 fotografií