Catherine nastoupila do služeb Kate Middletonové v říjnu 2017 a měla na starost vše od organizace jejího diáře, přes schůzky až po doprovod na nejrůznější oficiální akce. Budoucí královně pomáhala s mnoha projekty, byla nápomocna při jejím angažování se v organizacích, jež se zaměřují na prevenci závislostí, sociálního vyloučení a kriminality v pozdějším věku.  Stála po boku Kate, když otevírala dětský hospic v Norfolku. Catherine nahradila Rebeccu Deacon, která pro Kate pracovala deset let a hrála hlavní úlohu během svatby s Williamem.

Quinnová, absolventka Oxfordu a matka jednoho dítěte, se rozhodla skončit z důvodu pracovní náplně a vytížení. Ačkoli měla na výplatní pásce tučnou šestimístnou částku (v librách), s jejími zkušenostmi, i těmi, jež nasbírala ještě před angažmá u Kate, nebude mít jistě o nabídky nouzi. Po domluvě ve službách vévodkyně skončí po Vánocích.

Její rozhodnutí skončit na takovém místě po dvou letech je neobvyklé, píše Daily Mail s tím, že kdo jednou dostane důvěru a stane se tím nejbližším spolupracovníkem člena královské rodiny, zůstává ve službě po několik dekád. Podle zdroje z paláce se Kate a Catherine rozcházejí v dobrém a je prý zatím skutečně pouze to, že se Quinnová chce vrátit k částečnému úvazku a práci pro charitativní segment.  „Catherine je moc milá dáma a pro Kate toho udělala opravdu hodně. Nyní se však chce trochu stáhnout a vrátit se k charitě,“ cituje Daily Mail obeznámený zdroj. „Cítí, že pomohla Kate vybudovat si stabilní pozici, aby se sama mohla vyvíjet a posouvat dál. Ona sama chce více času pro své zájmy a svůj život,“ dodal zdroj s tím, že Catherine vybudovala kolem Kate silný tým, který bude za vévodkyní stát a pokračovat v započaté práci.

Kate nyní musí urychleně najít za Catherine náhradu. Její odchod přišel zrovna ve chvíli, kdy s manželem Williamem oznámili rozluku ve společném charitativním projektu s Harrym a Meghan, k němuž definitivně došlo před několika týdny.

Rána je to pro vévodkyni o to bolestnější, co ji před měsícem opustila dlouholetá osobní asistentka Sophie Agnew. Dvě po sobě krátce následující oznámení o odchodu nejbližších spolupracovníků nemálo připomíná situaci u její královské švagrové Meghan, kterou krátce po svatbě s Harrym opustilo velké množství spolupracovníků a mnoho jich bylo nahrazeno. 

Fotogalerie
34 fotografií