Stejně jako všichni členové královské rodiny, ani Meghan Markleová není žádná troškařka, a tak do společnosti vyráží vždy v těch nejluxusnějších kouscích od vyhlášených světových návrhářů. Její dvorní návrhářkou je však dcera „beatlesáka“ Paula McCartneyho (77) Stella McCartney, od které měla vévodkyně i svatební šaty.

V neděli se vévodkyně ze Sussexu účastnila slavnostního ceremoniálu v rámci Dne válečných veteránů, který je věnovaný památce padlých v 1. světové válce. A protože aktuální teploty v Anglii jsou podobné jako v České republice, zahalila se Meghan do krásného černého kabátku právě z dílny návrhářky Stelly McCartney.

Ta pak uviděla snímky z akce a všimla si, že má Harryho choť na sobě něco z její tvorby. A tak neváhala a fotku Meghan v kabátu zveřejnila na instagramu. „Taková pocta vidět vévodkyni ze Sussexu v našem kabátu z kolekce Podzim 2019 na akci Dne válečných veteránů,“ napsala návrhářka a netušila, jak si tímhle postem zavaří.

„Den válečných veteránů je pocta těm, kteří za nás bojovali, ne k reklamním účelům. Jsem celkem v šoku,“ napsal jeden z lidí komentář, kterým dal slavné návrhářce jasně najevo, že se zachovala dosti nevhodně a necitlivě. „Využít Den válečných veteránů k reklamě na vaše šaty je trochu dehonestující! Lidé umírali, a vy zveřejňujete fotky lidí projevujících úctu k reklamním účelům. To je prostě špatně,“ napsala další a nebyla zdaleka jediná s tímto názorem.

Stella McCartney však nenechala nic náhodě a nejspíš nakonec opravdu zpytovala svědomí. Snímek Meghan v kabátu na jejím instagramu už nenajdete, protože ho po vlně kritiky, patrně ze strachu z poškození dobrého jména, smazala. Na druhou stranu se říká, i špatná reklama, je reklama...

VIDEO: Kate a Meghan na Wimbledonu

Fotogalerie
52 fotografií