Během říjnové služební cesty po asijském Pákistánu přišla řeč na oblíbenou kuchyni královské rodiny, konkrétně té části, které vévodí princ William. A tak se Kate Middletonová rozpovídala o tom, co oni a jejich ratolesti rádi jedí. Prý totiž často vaří ona sama, aniž by využila služeb královských zaměstnanců kuchyně.

Málokdo by to asi čekal, ale Kate překvapila, že nejčastěji vaří velmi kořeněná až pálivá jídla. Jenže jak se říká, sto lidí, sto chutí... A tak dodala, že každý z nich má rád svůj pokrm jinak ostrý, čemuž musí přizpůsobovat techniku svého kuchařského umění. Navíc pro děti ani nemůže dělat jídlo tolik kořeněné.

„William má rád středně pálivé, já docela také. Dokonce i Charlotte je celkem v pohodě s ostrým jídlem,“ šokovala vévodkyně z Cambridge svou výpovědí pro britský deník Daily Mail, že teprve čtyřletá princeznička nemá problém sníst něco ostřejšího, a dokonce si na tom patrně i pochutná.

O princezně Charlotte se obecně ví, že je na rozdíl od staršího bratříčka George (6) celkem bezprostřední a takzvaně od rány, což se očividně projevuje nejen ve vystupování, ale i v osobních preferencích a v tomto konkrétním případě v chutích. Vypadá to, že královská uličnice ráda klame tělem. Po kom to asi má? Kdo ví, třeba se jednou účastní soutěže v konzumaci extrémně pálivých chilli papriček...

VIDEO: „Hlídali, kde sedíme.“ Jediný Čech na královské svatbě popsal atmosféru i peripetie

Fotogalerie
48 fotografií